Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Roglič po včerajšnjem padcu končal Vuelto

Za vas piše:
M. M.
Objava: 07. 09. 2022 / 10:02
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2022 / 10:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Roglič po včerajšnjem padcu končal Vuelto
Primož Roglič se žal predčasno poslavlja z letošnje Vuelte. FOTO: Twitter TJV

Roglič po včerajšnjem padcu končal Vuelto

Lanski zlati olimpionik v kronometru Primož Roglič je po včerajšnjem padcu tik pred koncem 16. etape v boju za zmago grdo padel. Zdravniška služba je nato potrdila, da ni utrpel kakšnih zlomov, a je dobil številne odrgnine. Kljub temu so iz kluba Team Jumbo Vismo (TJV) sporočili, da »Rogla« ne bo nadaljeval dirke po Španiji.

Ekipa 32-letnega Kisovčana je na Twitterju sporočila, da Primoža zaradi včerajšnjega padca ne bo na začetku 17. etape. »Hitro ozdravi, prvak! Hvala za vse lepe trenutke na tej Vuelti. Imel si ambiciozne načrte za zadnje dni, a žal ti ni usojeno.«

Kljub padcu pridobil osem sekund

Roglič je kljub včerajšnjemu padcu prišel do konca 16. etape. Ciljno črto je prečkal kot 35., a je zaradi sprinterskega pravila vknjižil čas zmagovalca. V skupnem seštevku je celo kljub padcu nadoknadil osem sekund v primerjavi z vodilnim Evenepoelom in je po 16 etapah za njim zaostajal 1:26 minute.

Ko gre v zadnjih 100 metrih vse narobe

Eden od športnih direktorjev nizozemske ekipe TJV Addy Engels je po dirki po navedbah STA povedal, da so imeli načrt s Primožem dobiti etapo in vzeti nekaj sekund v skupnem seštevku. »Nismo videli padca, zato smo mislili, da je pač končal etapo v prvi skupini. Potem pa smo slišali, da je padel na zadnji ravnini. Kaj naj rečem, načrt se je izšel, čeprav je bilo za kaj takega le malo možnosti. Potem pa gre v zadnjih 100 metrih vse narobe. Skratka bizarno.«

Olimpijski prvak iz Tokia je letos odstopil tudi na dirki po Franciji. Tudi tam je bil za to kriv padec v peti etapi.

Od Slovencev na dirki le še Polanc

Po odstopu Rogliča tako na dirki od Slovencev ostaja le še Jan Polanc, ki je zdaj skupno 12. Za vodilnim Belgijcem zaostaja dobrih 15 minut. Danes je sicer na sporedu razgibana etapa od Aracene do zaključnega vzpona na samostan Tentudio, ki je dolga nekaj več kot 162 kilometrov.

Nalaganje
Nazaj na vrh