Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po razglasitvi Janeza Pavla II. v Rimu nadaljujejo s prisilnimi izselitvami

Objava: 29. 04. 2011 / 07:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po razglasitvi Janeza Pavla II. v Rimu nadaljujejo s prisilnimi izselitvami

Rimski župan Alemanno bo držal obljubo in izpraznil vsa nezakonita prebivališča Romov, pri Karitas tej odločitvi nasprotujejo.

Prisilne izselitve Romov iz njihovih nezakonitih bivališč v italijanski prestolnici se bodo po nedeljski razglasitvi nekdanjega papeža Janeza Pavla II. za blaženega nadaljevale. Tako je v začetku tedna na italijanski televiziji napovedal rimski župan Gianni Alemanno. Kot se je to dogajalo doslej, naj bi bile družine ločene in premeščene v prehodna bivališča za moške in ženske.

Rimska Karitas odločitvi župana Alemanna nasprotuje. Pristojne poziva, naj zaradi otrok, ki bodo ob tem najbolj prizadeti, s prisilnimi izselitvami počaka vsaj do konca šolskega leta. Poleg tega pri Karitas menijo, kot je pojasnil škofijski tiskovni predstavnik, da družin ne bi smeli ločiti.

Šele na velikonočni ponedeljek je župan Alemanno po cerkvenih protestih odpovedal eno izmed napovedanih izselitev. Ta bi prizadela sedemdeset ljudi, od tega trideset otrok, ki so si zatočišče poiskali v bližini rimske železniške postaje Tiburtina. Katoliška skupnost sv. Egidija opozarja, da bodo s prisilnimi izselitvami uničena vsa doslej uspešna prizadevanja za integracijo Romov v italijanski prestolnici. Otroci omenjenih družin obiskujejo šolo, številni odrasli so si poiskali zaposlitev.

Alemanno je v začetku tedna pokazal svojo odločenost, da izselitve Romov iz nezakonitih bivališč izpelje do konca, izrazil pa je upanje, da bo ‘stvarnost prepričala vse, tudi dobre ljudi’. Po navedbah mestne vlade v Rimu v nezakonitih bivališčih trenutno živi okoli dva tisoč Romov. V mesecu aprilu so doslej izpraznili sedemdeset stanovanj.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh