Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po štirih letih nov škof za Hongkong

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 05. 2021 / 11:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.05.2021 / 05:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po štirih letih nov škof za Hongkong

Po štirih letih nov škof za Hongkong

Škofijo bo vodil dosedanji predstojnik jezuitov na Kitajskem, 61-letni Stephen Chow Sau-yan.

Stolnica Marijinega brezmadežnega spočetja v Hongkongu FOTO: Vatican Media

Katoliška škofija v Hongkongu bo po skoraj štirih letih naposled dobila novega škofa: kot so danes po navedbah avstrijskega Kathpressa sporočili iz Vatikana, je papež imenoval dosedanjega vrhovnega predstojnika jezuitske province na Kitajskem, 61-letnega Stephena Chowa Sau-yana, za novega škofa pristaniškega velemesta. Dosedanji škof, 81-letni kardinal John Hong Tong, je leta 2017 odstopil iz starostnih razlogov, leta 2019 pa ga je sveti oče imenoval za začasnega upravitelja škofije.

Chow se je rodil 7. avgusta 1959 v Hongkongu. Po študiju psihologije v Združenih državah Amerike je leta 1984 vstopil v jezuitski red. Po noviciatu in študiju filozofije na Irskem se je leta 1988 vrnil v Hongkong. Po zaključenem študiju teologije je leta 1994 prejel mašniško posvečenje. Sledil je nadaljnji študij v Chicagu in doktorat iz filozofije v Bostonu. Po večnih zaobljubah je Chow prevzel različne naloge v svojem redu v Hongkongu.

Katoliška cerkev v Hongkongu je zaradi posebnega statusa tega območja v težkem položaju. Odkar režim v Pekingu vse bolj zatira tamkajšnje demokratično gibanje in poskuša uveljaviti siceršnji politični sistem v državi, so tudi cerkveni predstavniki in drugi verniki izpostavljeni vedno večjemu pritisku.


Novoimenovani škof Stephen Chow Sau-yan FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh