Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pobuda »Jump for heritage«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 07. 01. 2021 / 09:46
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2021 / 10:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pobuda »Jump for heritage«

Pobuda »Jump for heritage«

Mednarodna pobuda, ki povezuje šport, zdravje, zabavo in evropsko sakralno dediščino.

FOTO: Facebook/Future for Religious Heritage.


Ob koncu preteklega leta je bila dana pobuda neprofitne evropske organizacije Future for Religious Heritage (Prihodnost za sakralno dediščino), ki si prizadeva za zaščito evropske sakralne dediščine in za njeno predajanje prihodnjim generacijam.

Članice te organizacije so ustanove s področja dediščine, dobrodelnosti in neprofitnih sektorjev, univerze, verske organizacije ter lokalne in nacionalne vlade, ki zagotavljajo evropsko platformo za sodelovanje in izmenjavo idej in znanja.

Pobuda, ki povezuje šport in kulturno dediščino

Obdobje epidemije predstavlja za vse nas nove izzive, saj nam je virus onemogočil večino dejavnosti, s katerimi smo se radi ukvarjali. Kulturna dediščina je v večini držav postala težko dostopna, omejeno je tudi ukvarjanje s športom. Šport v naravi in dobra volja pa izboljšujeta zdravje, krepita imunski sistem ter dokazano zmanjšujeta stres in utrujenost.

Sakralne zgodovinske stavbe so pogosto najstarejše in najvidnejše stavbe v mestu. Označujejo lokacijo, kjer se je dogajala zgodovina in pripovedujejo zgodbe o njej. Dodajte svojo lastno zgodbo pred stavbo sakralne dediščine, ustvarite edinstven vesel trenutek in ga ovekovečite s fotografijo.


FOTO: Facebook/Future for Religious Heritage.

Pobuda #JUMPFORHERITAGE, kar bi lahko prevedli kot »skok pred dediščino«, se je začela 15. decembra 2020 in se bo končala 15. marca 2021.

Povežimo torej šport, našo kulturno dediščino, zdravje in zabavo, da bomo ob tem začutili veselje in predstavili bogato evropsko sakralno dediščino.

Komu je pobuda namenjena?

#JUMPFORHERITAGE je namenjen prav vsem ljudem. To je gibanje za optimizem in spoznavanje lepote v izjemnem okolju sakralne dediščine po vsej Evropi. Zato lahko tudi vi delite svoj skok po Evropi. Vsaka fotografija in trenutek veselja sta enako pomembna.

Vaš skok ali skok vaše skupine pred katerim koli objektom evropske sakralne dediščine fotografirajte in fotografijo objavite. Ob skakanju pa seveda upoštevajte zakone in druge predpise.

Navedite kraj in državo, kjer ste svoj skok posneli, lahko pa še dopišete, zakaj ste izbrali prav ta objekt. Fotografijo objavite med 15. decembrom 2020 in 15. marcem 2021, ko se bo akcija končala, na socialnih omrežjih s pripisom #JUMPFORHERITAGE.

Pošljite svojo fotografijo do 15. marca 2021. Zmagovalci akcije bodo povabljeni, da se udeležijo podelitve nagrad FRH na zaključni konferenci v Barceloni maja 2021. Več informacij na uradni spletni strani ali na Facebook strani Future for Religious Heritage.

#JUMPFORHERITAGE je razširitev pobude FRH Torch, ki zbira osebne zgodbe v okviru Evropskega leta kulturne dediščine 2018. FRH je ena od 28 kulturnih mrež EU, sofinancirana s strani program Evropske unije Ustvarjalna Evropa. Pobudo je posredovalo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh