Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pod Marijinim varstvom

Za vas piše:
Mirko Cuderman
Objava: 16. 09. 2015 / 10:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pod Marijinim varstvom

Praznovanje v Queenslandu v Avstraliji.

V Queenslandu v Avstraliji smo več dni praznovali 6. obletnico blagoslova Kapelice Marije Pomagaj. Romanje je organizirala laična misijonarka Marija Anžič.

V četrtek, 10. septembra, sta v Caboolturu p. David in p. Ciril darovala mašo. Pridružila se nam je tudi častna konzulka Nevenka Golc Clark. Na Bribie Islandu smo obiskali grobove Cvetka Mejača, Georgea in Pavle Marinovič ter molili za vse pokojne rojake. Šli smo naprej pot proti Pacifiku, kjer je imenitna peščena obala Bribie Island z lepim razgledom. Obiskali smo še eno znamenitost, pomembno za Slovence, veliko stensko fresko sv. Krištofa, ki ga je naslikal Tone Kralj. in krasi dom Franca in Majde Visočnik.



V petek, 11. septembra, je bil dan oddiha in ogled zanimivosti Zlate obale. V soboto, 12. septembra, so Melbournčani z avtobusom prispeli v Marian Valley, kjer je bila ob 11. uri slovesna maša. Maševali so p. David Šrumpf, p. Darko Žnidaršič, p. Ciril Božič in p. Michael. Po maši smo šli v procesiji iz Marijinega svetišča do naše kapelice Marije Pomagaj. Za banderi Brezjanske Marije in sv. Cirilom in Metodom smo jim v procesiji sledili in peli litanije. P. Ciril se je posebno lepo zahvalil Jožetu in Marti Gjerek za lepo urejeno in dobro vzdrževano kapelico. Jani Pal nam je zaupal, da je med gradnjo kapelice pred šestimi leti je v vrtu zakopal steklenico rdečega vina za p. Cirila. To so po končanem obredu previdno izkopali, očistili in mu jo izročili v zahvalo. Obisk vseh treh slovenskih duhovnikov – frančiškanskih patrov nam je omogočil nepozabno srečanje.

Mirko Cuderman

Več v novi številki Družine (letnik 64, št. 38).

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh