Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podaljšana pomoč pri nakupu hitrih antigenskih testov

Za vas piše:
M. M.
Objava: 27. 01. 2022 / 17:39
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2022 / 17:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podaljšana pomoč pri nakupu hitrih antigenskih testov
FOTO: Kabinet predsednika vlade

Podaljšana pomoč pri nakupu hitrih antigenskih testov

Vlada je na današnji seji med drugim sprejela več uredb ter sklep o podaljšanju ukrepa pomoči za nakup hitrih antigenskih testov na novi koronavirus za samotestiranje. S sprejetim sklepom je izvajanje ukrepa podaljšala do 28. februarja.

Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic covida-19, ki ureja pomoč za nakup hitrih antigenskih testov na virus SARS-CoV-2 za samotestiranje, določa veljavnost ukrepa do 31. januarja 2022, z možnostjo podaljšanja najdlje za pet mesecev.

Kdo je upravičen do pomoči?

Zaradi slabšanja epidemiološke situacije je vlada s sklepom prvič podaljšala izvajanje ukrepa. Upravičenec do pomoči za nakup testov HAG za samotestiranje, ki jih proizvajalec nameni za samotestiranje in za katere je pridobil certifikat CE priglašenega organa s sedežem v Evropski uniji, je pravna ali fizična oseba javnega ali zasebnega prava, so sporočili po seji vlade.

Znesek pomoči 30 evrov na delavca

Višina pomoči je določena glede na število delavcev ali oseb, ki na kakršni koli drugi pravni podlagi opravljajo delo pri delodajalcu in ki se po predpisih za preprečevanje okužb s COVID-19 morajo testirati. Glede na smiselno uporabo določb zakona in predhodni izračun ocene potrebnih finančnih sredstev je znesek pomoči za februar 30 evrov na delavca.

Nova točka za testiranje v Ljubljani

Po poročanju STA je Zdravstveni zavod Zdravje danes v Ljubljani vzpostavil novo točko za testiranje na okužbo z novim koronavirusom, in sicer v Vojašnici Edvarda Peperka, kjer izvajajo hitro in PCR-testiranje, na katerega se ni treba naročiti. Testirno mesto je odprto od ponedeljka do sobote med 8. in 18. uro ter v nedeljo med 9. in 14. uro.

Nalaganje
Nazaj na vrh