Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podarili kocke, ki so jih izdelali zaporniki

Za vas piše:
M. M.
Objava: 23. 12. 2021 / 07:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.12.2021 / 07:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podarili kocke, ki so jih izdelali zaporniki
FOTO: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

Podarili kocke, ki so jih izdelali zaporniki

Minister za pravosodje Marjan Dikaučič in generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Bojan Majcen sta v duhu dobrodelnosti Zvezi društev za cerebralno paralizo Slovenije – Sonček podarila komplete izvirnih lesenih kock »Dobra roka«.

Zveza društev Sonček povezuje več kot 4000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihove svojce ter strokovne sodelavce.

Kocka kot prispodoba za vzpone in padce

S praznično donacijo sta si na simboličen način podali »Dobri roki«, skupina otrok s cerebralno paralizo in zaporniki, ki so kocke izdelovali v različnih zavodih. »Ravnotežnostne kocke Dobra roka ponazarjajo življenje: vzpone in padce; predvsem pa spodbujajo vztrajnost in zaupanje vase. Spodbujajo in opolnomočijo dobro v človeku ter krepijo zavedanje, da je vsak korak napredka pomemben. Vsakemu posamezniku dajejo priložnost za vztrajanje, trud in razvijanje osebnega talenta v življenju, kar je še posebej pomembno pri ranljivih skupinah,« so sporočili po donaciji.

FOTO: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

Kocke sta v imenu Zveze Sonček sprejela deček Alex in podpredsednik Emir Okanović. Direktor zveze Iztok Suhadolnik pa je v družbi uporabnikov Centra Sonček Šiška in zaposlenih predstavil programe ter delovanje zveze. Komplete kock bodo v nadaljevanju podarili otrokom iz društev, ki delujejo pod okriljem zveze.

FOTO: Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij

V prazničnem času so izdelke iz slovenskega lesa, ki nastajajo v več zaporih, lani podarili otrokom, ki se zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana in Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, letos pa poleg Zveze Sonček še Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste–Polje.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh