Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podelitev odličja sv. Jožefa zdravniškemu paru

Objava: 17. 03. 2009 / 10:54
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Podelitev odličja sv. Jožefa zdravniškemu paru

Novomeški škof msgr. Andrej Glavan bo z odličjem sv. Jožefa, sicer glavnega zavetnika škofije, odlikoval gospo Marijo Vido Kramar, specialistko anestezije in interne medicine in gospoda Janeza Kramarja, specialista splošne kirurgije in urologije iz Novega mesta.

Odlikovanje sv. Jožefa, ki ga je 15. januarja 2008 v skladu s sklepom Slovenske pokrajinske škofovske konference iz leta 1985 ustanovil škof Glavan, škofija podeljuje »osebam in ustanovam, ki so se izkazale s posebnim zvestim služenjem v krajevni Cerkvi«.

V odloku o podelitvi odličja dr. Mariji Vidi Kramar in dr. Janezu Kramarju je škof Glavan zapisal, da jima ga podeljuje v zahvalo in priznanje za izredne zasluge. »Zakonca Kramar sta zelo cenjena zdravnika zaradi visoke strokovnosti v zdravniškem poklicu in izredno plemenitega človeškega odnosa do vseh ljudi – pacientov. Tudi pod totalitarnim režimom v času bivše države nista nikoli skrivala verskega prepričanja in sta vedno živela pokončno in pričevalno krščansko. Obenem sta ob vsem svojem delu ustvarila zgledno krščansko družino«.

Odlikovanje zdravniškemu paru bo škof Glavan izročil danes, na praznik sv. Jožefa, ob 18.00 med slovesno sveto mašo v novomeški stolnici sv. Nikolaja. Prvo tovrstno priznanje je leta 2008 prejela redovnica s. M. Agneza Saje OCD, tedanja priorica Karmela Mirna peč.



Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh