Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podelitev posebnih prostovoljskih priznanj

Za vas piše:
T. M.
Objava: 18. 05. 2021 / 11:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.06.2021 / 10:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podelitev posebnih prostovoljskih priznanj
Priznanja so prejeli posamezniki in organizacije, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva še posebej izstopali. FOTO: STA.

Podelitev posebnih prostovoljskih priznanj

Priznanja bodo podelili ob sklepu nacionalnega tedna prostovoljstva.

Priznanja so prejeli posamezniki in organizacije, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva še posebej izstopali. FOTO: STA.


Na današnji dan, 18. marca 2021, bodo v Slovenski filantropiji v sklopu nacionalnega tedna prostovoljstva podelili posebna prostovoljska priznanja, ki jih bodo prejeli posamezniki, organizacije, šole, projekti in tudi novinarski prispevki, ki so v preteklem letu na področju prostovoljstva še posebej izstopali.

Naziv Naj mentor prostovoljcev 2020 je prejel Miralem Zec iz Slovenskega društva Hospic, Naj mentorica prostovoljcev preteklega leta pa je postala Senta Jevšenak, mentorica prostovoljcev Celjskega mladinskega centra.

Naj prostovoljec in naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi

Naj prostovoljka, zaposlena v javni upravi 2020, je postala Petra Majcen, ki kot bolničarka v ekipah prve pomoči in civilne zaščite deluje že leta, v času epidemije pa je med drugim opravila kar 512 ur prostovoljskega dela.

Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, je postal Matej Kramberger, dolgoletni član PGD Črna na Koroškem.


Za najboljšo prostovoljsko zgodbo 2020 je bila izbrana zgodba z naslovom Begunec, ki brezdomcem oskrbuje rane. FOTO: Pexels/simbolična fotografija.

Priznanji sta prejela tudi Mateja Lohkar za prostovoljsko udejstvovanje v lokalni skupnosti in Jože Prah za prostovoljsko udejstvovanje na področju turizma in razvoja slovenskega podeželja.

Najboljša prostovoljska zgodba in najboljši projekt medgeneracijskega prostovoljstva

Za najboljšo prostovoljsko zgodbo 2020 je bila izbrana reportaža Andraža Rožmana, novinarja Dnevnika, z naslovom Begunec, ki brezdomcem oskrbuje rane.

Priznanje za najboljši projekt medgeneracijskega prostovoljstva preteklega leta je prejela ekipa Udarnik iz Mladinskega centra Velenje za projekt »Naše ulice so prazne, naša srca ne«.


Tudi letos so prostovoljstvo otrok in mladih spodbujale številne šole in dijaški domovi. FOTO: Pexels/simbolična fotografija.

Podeljeno je bilo tudi posebno priznanje za najbolj srčen projekt medgeneracijskega prostovoljstva, ki ga je prejela OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice skupaj s POŠ Ledine, in sicer za projekt »Ohranjanje socialne bližine z varovanci DSO«.

Prostovoljstvu prijazno mesto

Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto je letos pridobilo naslednjih 11 občin: Črnomelj, Domžale, Hrastnik, Ivančna Gorica, Markovci, Nova Gorica, Slovenj Gradec, Mežica, Miren – Kostanjevica, Mislinja in Ribnica.

Tudi letos so prostovoljstvo otrok in mladih spodbujale številne šole in dijaški domovi. Posebno priznanje za angažiranost in inovativnost so tako prejele OŠ Janka Glazerja Ruše, OŠ Komenda Moste, OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica, Gimnazija Celje – Center in Gimnazija Novo mesto.


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh