Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podelitev spričeval in diplom na Katehetsko pastoralni šoli

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 01. 07. 2022 / 13:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2022 / 13:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podelitev spričeval in diplom na Katehetsko pastoralni šoli
Dve diplomantki sta prejeli posebno nagrado za nadpovprečno napisano nalogo. FOTO: Spletna stran Nadškofija Maribor

Podelitev spričeval in diplom na Katehetsko pastoralni šoli

Na vigilijo praznika apostolov Petra in Pavla je mariborski nadškof Alojzij Cvikl vodil somaševanje ob zaključku študijskega leta za slušatelje Katehetsko pastoralne šole (KPŠ). Somaševanju so se pridružili tudi dr. Stanko Gerjolj, dr. Stanislav Slatinek, mag. Stanko Nežič in stalni diakon Vlado Orgolič.

»Pri tej sv. maši se želimo Bogu zahvaliti za vse, kar ste prejeli v Katehetsko pastoralni šoli, ki jo nekateri danes zaključujete. Njen namen ni samo pripravljati katehistinje in katehiste za poslanstvo po naših župnijah, ampak daje priložnost: po eni strani za spoznavanje temeljev in nauka krščanske vere, po drugi strani pa za rast v osebni veri, kajti brez osebne vere ne morem drugim biti opora in spodbuda,« je v pridigi dejal nadškof Alojzij Cvikl.

Podelitev in druženje

Pred sklepom je nadškof skupaj s Stankom Gerjolom podelil spričevala in diplome. Dve diplomantki sta prejeli posebno nagrado za nadpovprečno napisano nalogo. Ob tej priložnosti so se slušatelji zahvalili vsem aktivnim v šoli, posebej dr. Mateji Pevec Rozman, ki vodi KPŠ, in tajnici Katji Kac Zupanič. Po zaključenem prvem delu so bili vsi povabljeni na župnijsko dvorišče, kjer so se družili in si izmenjali izkušnje, so še zapisali na spletni strani nadškofije.


Nalaganje
Nazaj na vrh