Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podeljena Tomaževa nagrada

Objava: 03. 03. 2010 / 13:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Podeljena Tomaževa nagrada

Na teološki fakulteti v Ljubljani so v ponedeljek priredili Tomaževo proslavo

V ponedeljek je na teološki fakulteti v Ljubljani potekala Tomaževa proslava, na kateri so študentje Teološke fakultete prejeli diplome. Podelili so tudi Tomaževo nagrado, katere dobitnik je diplomant Marko Jerina, avtor diplomske naloge z naslovom Obnavljalna pravičnost. Ob tej priložnosti so podelili tudi dve Ciril-Metodovi odličji Slovenske škofovske konference, in sicer prof. dr. Marjanu Smoliku in prof. dr. Rafku Valenčiču.

Slovesnost se je začela ob 9. uri v ljubljanski stolnici svetega Nikolaja, kjer je veliki kancler teološke fakultete ter ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Anton Stres daroval sveto mašo. Somaševalo je štiriindvajset duhovnikov, od škofov pa so bili navzoči mariborski nadškof in metropolit Franc Kramberger, mariborski nadškof pomočnik Marjan Turnšek, upokojeni mariborski pomožni škof Jožef Smej, koprski škof msgr. Metod Pirih, koprski pomožni škof Jurij Bizjak, murskosoboški škof Peter Štumpf, novomeški škof monsinjor Andrej Glavan ter ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.

Po sveti maši se je v veliki dvorani teološke fakultete začela slovesna akademija, na kateri je bil slavnostni govornik ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik, ki je spregovoril na temo Sodobni iskalec med vagabundom in romarjem. Zbrane so nagovorili še dekan teološke fakultete prof. dr. Stanko Gerjolj, rektor ljubljanske univerze prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik, dekan Katoliške teološke fakultete v Zagrebu prof. dr. Josip Oslić, dekan teološke fakultete v Đakovu prof. dr. Pero Aračić in prodekan pravoslavne teološke fakultete v Beogradu prof. dr. Radovan Bigović.

Poročilo povzemamo po vatikanskem radiu.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh