Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Podjetje Timtec Defense podpisal pogodbo z ministrstvom

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 14. 09. 2022 / 14:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 15:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Podjetje Timtec Defense podpisal pogodbo z ministrstvom
»Veseli me, da začenjamo združevati, kar v Sloveniji imamo.« (Ivo Boscarol) FOTO: GOV.SI

Podjetje Timtec Defense podpisal pogodbo z ministrstvom

Ministrstvo za obrambo je danes podpisal dve pogodbi za izvedbo raziskovalno-razvojnih projektov s slovenskim podjetjem Timtec Defense, v skupni vrednosti skoraj 900 tisoč evrov, in sicer projekt Oborožen kombiniran brezpilotni letalni sistem in projekt Boj proti rojem brezpilotnih letalnih sistemov.

»Današnji podpis pogodb pomeni uresničitev obljub, ki smo jih dali, da povečujemo sredstva za raziskave in razvoj in vključujemo slovensko obrambno industrijo, slovensko znanje in tudi slovensko akademsko srenjo,« je ob podpisu pogodb poudaril minister za obrambo Marjan Šarec.

»V 21. stoletju je zagotovo pomembno, da namenjamo čim več za raziskave in razvoj, če hočemo loviti korak z razvitimi državami. Slovenija ima ogromno znanja in potenciala in to moramo izkoristiti.«

FOTO: GOV.SI

Ivo Boscarol, večinski lastnik podjetja Timtec Defense, je današnji dan opisal kot velik mejnik za slovensko industrijo in za slovensko obrambo. Pozdravlja trend v Slovenski vojski, ki ga je najavil minister Šarec in pomeni korak naprej v tehniki. »Veseli me tudi, da začenjamo združevati, kar v Sloveniji imamo – ne samo industrijo, ne samo razvoj, tudi akademsko sfero. Vse te institucije potrebujejo zelo dober kader in če bomo imeli razvoj na določenem nivoju, bo kader ostajal tukaj in naši mladi, dobri inženirji ne bodo odšli ven.«

Pogodbi sta danes, v skladu z ustaljeno proceduro na Ministrstvu za obrambo, podpisala državni sekretar na ministrstvu Damir Črnčec in direktor podjetja Timtec Defense Darko Kropf.

Nalaganje
Nazaj na vrh