Zapri
Iskanje

Podjetje Timtec Defense podpisal pogodbo z ministrstvom

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 14. 09. 2022 / 14:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 15:10
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Podjetje Timtec Defense podpisal pogodbo z ministrstvom

Podjetje Timtec Defense podpisal pogodbo z ministrstvom
»Veseli me, da začenjamo združevati, kar v Sloveniji imamo.« (Ivo Boscarol) FOTO: GOV.SI
Ministrstvo za obrambo je danes podpisal dve pogodbi za izvedbo raziskovalno-razvojnih projektov s slovenskim podjetjem Timtec Defense, v skupni vrednosti skoraj 900 tisoč evrov, in sicer projekt Oborožen kombiniran brezpilotni letalni sistem in projekt Boj proti rojem brezpilotnih letalnih sistemov.

»Današnji podpis pogodb pomeni uresničitev obljub, ki smo jih dali, da povečujemo sredstva za raziskave in razvoj in vključujemo slovensko obrambno industrijo, slovensko znanje in tudi slovensko akademsko srenjo,« je ob podpisu pogodb poudaril minister za obrambo Marjan Šarec.

»V 21. stoletju je zagotovo pomembno, da namenjamo čim več za raziskave in razvoj, če hočemo loviti korak z razvitimi državami. Slovenija ima ogromno znanja in potenciala in to moramo izkoristiti.«

FOTO: GOV.SI

Ivo Boscarol, večinski lastnik podjetja Timtec Defense, je današnji dan opisal kot velik mejnik za slovensko industrijo in za slovensko obrambo. Pozdravlja trend v Slovenski vojski, ki ga je najavil minister Šarec in pomeni korak naprej v tehniki. »Veseli me tudi, da začenjamo združevati, kar v Sloveniji imamo – ne samo industrijo, ne samo razvoj, tudi akademsko sfero. Vse te institucije potrebujejo zelo dober kader in če bomo imeli razvoj na določenem nivoju, bo kader ostajal tukaj in naši mladi, dobri inženirji ne bodo odšli ven.«

Pogodbi sta danes, v skladu z ustaljeno proceduro na Ministrstvu za obrambo, podpisala državni sekretar na ministrstvu Damir Črnčec in direktor podjetja Timtec Defense Darko Kropf.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close