Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogled krščanskega poslovneža na gospodarsko krizo

Objava: 18. 02. 2009 / 10:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pogled krščanskega poslovneža na gospodarsko krizo

“Družbena odgovornost, vodenje podjetij in ljudi v kriznem odbodju – pogled kristjana” je bil naslov predavanja, ki sta ga včeraj, 17. februarja, pri Sv.Jožefu v Ljubljani priredili Društvo Slovenski katoliški izobraženci in Združenje krščanskih poslovnežev Slovenije.

Predavatelj je bil ekonomist dr. Marko R. Rus, trenutno član nadzornega sveta NLB, pred tem pa je bil šest let predsednik uprave revizorske hiše PricewaterhouseCoopers v Ljubljani. Dr. Rus je sicer sin slovenskih povojnih izseljencev (večina, ki je kdaj obiskala italijansko prestolnica, pozna njegovega očeta Romana vsaj po imenu, saj je pisec znamenitega vodnika po Rimu, brez katerega si skorajda ni bilo mogoče predstavljati romanja v večno mesto) in je večino življenja preživel v tujini. Poslovna pot ga je vodila prek Italije, Francije, Španije do Rusije ter slednjič pripeljala v domovino staršev. Razmere v Sloveniji pozna iz več zornih kotov, saj je med drugim v letih 1994/95 sodeloval pri parlamentarni preiskavi sumov zlorabe javnih pooblastil v primeru Elana in nekaterih drugih podjetij.

V predavanju, ki mu je sledila daljša razprava, se je dotaknil tudi temeljnih krščanskih načel, ki lahko oziroma morajo usmerjati krščanskega poslovneža v sedanjih kriznih razmerah, zlasti pri težkem in stresnem odločanju o tem, ali je za preživetje podjetja nujno tudi odpuščanje, in če je, kako izpeljati ta postopek, da v njem ne bo kršeno človekovo dostojanstvo odpuščenih delavcev, da bodo službo obdržali tisti, ki jo najbolj potrebujejo ...

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh