Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogled na družino in spolnost v Katoliški cerkvi

Za vas piše:
K. C.
Objava: 19. 05. 2015 / 07:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pogled na družino in spolnost v Katoliški cerkvi

Danes je na Teološki fakulteti konferenca »Pogled na družino in spolnost v Katoliški cerkvi po Drugem vatikanskem koncilu«.
Ob 50-letnici Pastoralne konstitucije o Cerkvi v sedanjem svetu Drugega vatikanskega koncila, ki je cerkveno občestvo pozval k globljem premisleku o družbi in etiki, organizira Katedra za moralno teologijo Teološke fakultete Univerze v Ljubljani celodnevno konferenco z naslovom Pogled na družino in spolnost v Katoliški cerkvi po Drugem vatikanskem koncilu. Predavanja in delavnice bodo danes, v sredo, 20. maja 2015, na Teološki fakulteti v Ljubljani in so odprta za javnost.

O družinski problematiki bodo razpravljali tudi gostje iz tujine

Koncil spodbuja vernike, naj se dejavno vključijo v gradnjo boljše in pravičnejše družbe, še posebej pa obravnava pomen družine in zakonske zveze, s čimer se ukvarjata tudi lanska izredna in letošnja redna škofovska sinoda v Rimu. Slovenski teologi in ugledni gostje iz tujine se bodo ukvarjali s perečimi vprašanji o družini v sedanjosti, civilno ločenih in znova poročenih, odnosu do istospolno usmerjenih in o pričakovanjih pred letošnjo škofovsko sinodo. Gostje iz tujine – rektor Katoliškega inštituta iz Pariza Phillipe Bordeyne, zaslužni profesor moralne teologije iz Münstra Antonio Autiero, moralni teolog iz Briksna na Južnem Tirolskem in predsednik Evropskega združenja teologov Martin Lintner in moralna teologinja iz Djakova Suzana Vuletić – pa bodo razsvetlili še, kaj o teh vprašanjih menijo v drugih državah. Svoje razmišljanje bodo predstavili dopoldne. Poskrbljeno bi tudi za slovenski prevod.

Popoldanski delavnici

Popoldanski del je namenjen delavnicama o heteroseksualnih oz. homoseksualnih skupnostih in njihovem mestu v Cerkvi in v družbi. Svoja stališča bodo delili Miran Špelič, Marijan Turnšek, Borut Košir, Ivan Platovnjak, Igor Bahovec, Andrej Šegula, Tadej Stegu ter Janez Juhant, Andrej Saje, Ivan Štuhec, Tadej Strehovec in Barbara Simonič.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh