Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogojna kazen za varšavskega pomožnega škofa Jareckega

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 01. 2013 / 09:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pogojna kazen za varšavskega pomožnega škofa Jareckega

Škof Jarecki je v lanskem oktobru pod vplivom alkohola na prometni ulici z avtomobilom trčil v drog za električno napeljavo.

Zaradi prometne nesreče, povzročene v vinjenem stanju, je poljsko sodišče varšavskega pomožnega škofa, sedeminpetdesetletnega Piotra Jareckega, obsodilo na šest mesecev pogojne zaporne kazni. Varšavski sodniki so minuli petek škofu izrekli še denarno kazen v višini šeststo evrov in štiriletno prepoved vožnje z avtomobilom, so poročali poljski mediji. Z rasodbo je zadovoljno tako državno tožilstvo kot tudi škofovi zagovorniki.

Škof Jarecki je oktobra lani na izredno prometni ulici v poljski prestolnici s svojim avtomobilom zapeljal v drog za električno napeljavo, pri čemer je nastala manjša gmotna škoda. Takoj po nesreči je Jarecki papežu ponudil svoj odstop s položaja pomožnega škofa. Papež Benedikt XVI. svoje odločitve zaenkrat še ni sporočil.

Škof Jarecki je medtem odstopil tudi s položaja podpredsednika Komisije škofovskih konferenc pri Evropski zvezi, ki jo vodi nemški kardinal Reinhard Marx.

V izjavi za javnost se je škof opravičil tudi vernikom varšavske nadškofije, ker je izdal njihovo zaupanje. Trenutno se je odpovedal opravljanju svojih škofovskih dolžnosti in je odšel na zdravljenje.

Za vožnjo pod vplivom alkohola lahko na Poljskem izrečejo kazen v višini dveh let zaporne kazni, dovoljena meja pa je 0,2 promila alkohola v krvi. Poljsko državno tožilstvo je škofu Jareckemu želelo izreči kazen v višini 160 ur družbeno koristnega dela in štiriletno prepoved vožnje z avtomobilom. Neko varšavsko sodišče je ta predlog konec decembra zavrnilo in pričelo s sodnim procesom.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/CDFE0DE2986E925EC1257AA1002B6BD2?OpenDocument

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh