Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogostejše samotestiranje, maske tudi za cepljene in prebolele

Za vas piše:
M. M.
Objava: 02. 11. 2021 / 07:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2021 / 07:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pogostejše samotestiranje, maske tudi za cepljene in prebolele
V šolstvu bo samotestiranje učencev, dijakov in študentov odslej dvakrat tedensko, in sicer ob ponedeljkih in sredah. FOTO: Tatjana Splichal

Pogostejše samotestiranje, maske tudi za cepljene in prebolele

Po dobrem tednu dni se učenci in dijaki spet vračajo v šolske klopi, a jih čakajo nekoliko spremenjeni pogoji.

Od včeraj je namreč v veljavi spremenjen odlok, po katerem morajo kljub izpolnjenemu pogoju preboleli, cepljeni (PC) zaščitno masko obvezno uporabljati tudi v izobraževanju, učence, dijake in študente pa samotestiranje čaka dvakrat tedensko.

Na voljo več testov kot doslej

Samotestiranje za učence še naprej ostaja neobvezno, je pa priporočljivo za učence vseh razredov, spominja STA. Na ministrstvu so zaradi pogostejšega testiranja pripravili protokol, po katerem učence pripada ve testov kot doslej. Lekarne tako že od petka izdajajo dodatne teste za samotestiranje. Ti so na boljo brezplačno.

Samotestiranje na 48 ur

Poleg tega odlok uvaja med drugim uvaja redno presejalno testiranje na okužbo s koronavirusom v vseh bolnišnicah in socialnovarstvenih zavodih. Ob tem se spreminja tudi pogostost samotestiranja za opravljanje dela. Po novem namreč testi veljajo le 48 ur.

PCT ne deluje, kot bi želeli

Kot je že nekajkrat poudaril zdravstveni minister Janez Poklukar, izvajanje ukrepa PCT v družbi ne deluje, kot bi si želeli. Preverjanje pogoja na terenu je po ministrovih besedah prej izjema kot pravilo, prihaja pa tudi do povečanega števila ponarejenih potrdil.


Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh