Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pogovor o previsoki slovenski splavnosti

Objava: 10. 12. 2004 / 12:27
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2021 / 14:02
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pogovor o previsoki slovenski splavnosti

»Kriza rodnosti, žal, ni stvar znižane plodnosti. Slovenci smo enako plodni kot drugod po svetu. Za znižanje rodnosti je pri nas več razlogov; mednje uvrščamo tudi večje število splavov«. Te besede je nedavno v reviji Ampak zapisal dr. BRANKO ZORN, docent na Medicinski fakulteti in vodja Centra za andrologijo. V pogovoru želimo osvetliti njihovo ozadje.

dr. Branko Zorn (foto: T. P.)

Božična številka Družine in v njej pogovor o - splavu. Morda se bo to komu zdela čudna ali celo zgrešena kombinacija, češ, zakaj skorajda idilično praznično razpoloženje, ki je v znamenju rojstva, kvariti s tako morečo tematiko. Ali bi se strinjali s takšnim ugovorom?
Sam bi rekel nasprotno - da je pogovor o splavu dobrodošel prav v božičnem času. Res smo tukaj v nekih antagonizmih: veselili se bomo Jezusovega rojstva, hkrati pa vemo, da so pri nas velike težave glede rodnosti in splavnosti, vendar to ni izključujoče. Načeti to tematiko pred božičem je primerno in sploh bi si želel, da bi se čim več govorilo o tem - o otrocih, ki se v Sloveniji ne rodijo.

Več v praznični številki Družine

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh