Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pohod za življenje v Washingtonu: Vsako življenje je Božji dar [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 22. 01. 2022 / 10:04
Oznake: Cerkev, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.03.2023 / 07:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pohod za življenje v Washingtonu: Vsako življenje je Božji dar [VIDEO]
FOTO: zajem zaslona/March for life

Pohod za življenje v Washingtonu: Vsako življenje je Božji dar [VIDEO]

Množica nasprotnikov splava se je v petek zbrala v Washingtonu na Pohodu za življenje in s tem izkazala solidarnost nerojenim otrokom. To leto bi bilo lahko odločilno za gibanje za življenje.

Potem ko je lanski Pohod za življenje ustavila pandemija, se je letos kljub mrzlemu vremenu po poročanju Catholic News Agency (CNA) pred poslopjem zveznega vrhovnega sodišča v Washingtonu na tradicionalnem shodu zbralo več deset tisoč nasprotnikov pravice do splava. Ti upajo, da bo konservativna večina vrhovnega sodišča kmalu odpravila odločitev v primeru Roe proti Wade iz leta 1973, ki je legalizirala splav po vsej državi in sprožila prvi Pohod za življenje pred 49 leti.

Leto 2022 čas za zgodovinsko spremembo?

»Upamo in molimo, da bo leto 2022 prineslo zgodovinsko spremembo za življenje,« je na shodu dejala Jeanne Mancini, predsednica gibanja Pohoda za življenje, ki je bil organizator dogodka. Letos namreč v ZDA na tem področju pričakujejo veliko odločitev. Vrhovno sodišče bo namreč usodo splava določilo v primeru zakona države Mississippi, ki prepoveduje splav po 15. tednu nosečnosti. Odločitve ne gre pričakovati pred koncem mandata sodišča v juniju.

Vsako življenje je Božji dar

»Nasprotovanje Katoliške cerkve splavu je odgovor ljubezni do mater in njihovih otrok v maternici. Nauk Cerkve oznanja sporočilo življenja, ki nas opominja, da je vsako življenje sveti Božji dar od trenutka spočetja do naravne smrti,« je dejal nadškof William E. Lori iz Baltimora, predsednik odbora ameriške konference katoliških škofov za pro-Life dejavnosti.

Več kot 60 milijonov splavov

»Ne moremo zgraditi resnično pravične družbe in ostati samozadovoljni, ko se soočamo z ogromnim vplivom Roe proti Wadeu, ki je od leta 1973 vzelo več kot 60 milijonov življenj. Naj molimo, se postimo in delamo za dan, ko bo dar vsakega človeka življenje zaščiteno tudi z zakonom in dobrodošlo v ljubezni,« je dodal Lori.

FOTO: zajem zaslona/March for life

Od spočetja do naravne smrti

Prvič sta se Pohoda za življenje udeležila 18-letna Lucia Hunt iz Dallasa v Teksasu in 21-letni Niklas Koehler iz Ashburna v Virginiji, ki je po njunih besedah izpolnil pričakovanja. »Vsekakor sem se veselil, da bom videl množico ljudi, ki branijo življenje, zato sem vsekakor zadovoljen z gibanjem za življenje,« je dejal Koehler. Huntova pa je na vprašanje, zakaj podpira gibanje, odgovorila, da verjame v resnico, »resnica pa je, da je otrok človek od trenutka spočetja do naravne smrti.«

Nalaganje
Nazaj na vrh