Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pohvala nogometašem Barcelone

Objava: 01. 06. 2009 / 09:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pohvala nogometašem Barcelone

Zmagovalci Lige prvakov in njihovi navijači pokazali vzornega športnega duha

Vatikanski dnevnik L’Osservatore Romano je v nedavnem pisanju pohvalil igralce nogometnega kluba Barcelona za vzorno športno vedenje, ki so ga izkazali minulo sredo na finalni tekmi evropske Lige prvakov na Olimpijskem štadionu v Rimu.

Pohvala je veljala trenerju moštva Pepu Guardioli, vsem igralcem, pa tudi navijačem za vzorno vedenje ‘v ozračju, ki ga pogosto pestijo spori razdraženih športnih navdušencev in kriminalno nasilje’.

V članku so omenili ‘sapo jemajočo tehniko in domišljijo’ katalonskega moštva in posebej pohvalili trenerja Guardiolo, ki je kot trener osvojil že precejšnje število naslovov s pomembnih evropskih turnirjev. Kot je zapisal L’Osservatore Romano, bi Guardiola v zmagovitem trenutku lahko govoril o občutkih lastnega zadovoljstva zaradi zmage, on pa je svoje vtise po tekmi najprej strnil v hvalo italijenskega nogometaša Paola Maldinija, ki po 25 letih igre odhaja v pokoj. Njegovo zadnjo tekmo je omadeževala skupina fanatičnih navijačev, ki so ga črnili z žaljivimi plakati.

L’Osservatore Romano pa je pohvalil tudi športno vedenje trenerja nogometašev Manchester United, Alexa Fergusona, ki je pokončno sprejel poraz svojega moštva in nasprotnikom čestital za dosežen uspeh.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh