Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pohvala podpredsednika Evropskega parlamenta Surjana katoliškim župnijam

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 11. 2012 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pohvala podpredsednika Evropskega parlamenta Surjana katoliškim župnijam

»Katoliške skupnosti igrajo odločilno vlogo pri pomoči najšibkejšim članom družbe«; po mnenju Jezuitske službe za begunce mora Evropska zveza postati gostoljubnejša.

Eden izmed podpredsednikov Evropskega parlamenta, Laszlo Surjan, je izrekel pohvalo prizadevanjem katoliške Cerkve za socialno prikrajšane. Župnije in cerkvene organizacije igrajo odločilno vlogo pri podpori najšibkejših članov družbe, je madžarski poslanec iz vrst krščanskih demokratov minulo sredo po konferenci s katoliškimi organizacijami na temo 'Usmiljenje' pojasnil v Bruslju.

Socialno delo Cerkve je v družbi premalo upoštevano; po Surjanovem mnenju bi moralo postati vidnejše. Laszlo Surjan je pristojen za dialog med Evropskim parlamentom ter Cerkvami in verskimi organizacijami.

Udeleženec konference in vodja jezuitske begunske službe Philip Amaral je izrazil zahtevo, da bi Evropska zveza pokazala malce več gostoljubnosti do beguncev. Prizadevanje Evrope za človekove pravice ne sme ostati zgolj teorija, pač pa se mora kazati v resničnih dejanjih. Številni begunci doživijo Evropo z negostoljubne strani, če so izgnani iz svoje domovine ali pa če kljub resni ogroženosti ne morejo prestopiti evropskih meja.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh