Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Poletje s papežem je najlepši čas v letu’

Objava: 26. 07. 2012 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Poletje s papežem je najlepši čas v letu’

Škof v Castel Gandolfu se vsako leto veseli papeževih počitnic.

Po mnenju škofa Marcella Semerara iz Castel Gandolfa se ob prihodu papeža Benedikta XVI. na poletne počitnice v papeško letno rezidenco za tamkajšnjo škofijo prične najlepši čas v letu. V pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA je škof Semeraro dejal, da papeževa bližina v poletnih mesecih ljudem predstavlja ‘veliko veselje’.

“Tukajšnji prebivalci imajo občutek, da jih obišče družinski član, ki jih med svojim bivanjem v skupnosti ves čas zasipa z ljubeznijo in naklonjenostjo”, zatrjuje škof v Castel Gandolfu. V času, ko je papež fizično prisoten v kraju, je po škofovih besedah tudi molitev tamkajšnjih vernikov dosti bolj goreča.

Škof Semeraro je še pojasnil, da letošnji julij sveti oče namenja pisanju tretjega dela knjige o Jezusu, avgusta pa se mu bo na dopustu pridružil še tudi starejši brat, msgr. Georg Ratzinger. Septembra bo ‘nekaj časa ponovno posvetil splošnim avdiencam za vernike’.

Škof je prepričan, da je skupna nedeljska molitev angelovega češčenja s papežem Benediktom XVI. ob prisotnosti več sto krajevnih prebivalcev priložnost za še tesnejšo povezanost z vesoljno Cerkvijo in s samim Gospodom. “Molitev angelovega češčenja govori o skrivnosti utelešenja in nas na koncu koncev spominja na edinstvenost krščanske vere, da nobeno drugo ljudstvo na svetu ni bližje svojemu Bogu.” Zato v tej molitvi verniki, tako kot Marija, pojasnjuje škof Semeraro, obnavljamo svojo predanost veri v Boga Očeta.

Papež med nedeljskimi molitvami vernike spominja na pomen počitka in jim svetuje, kako naj preživljajo svoje počitniške dni, ki naj po njegovem mnenju vključujejo tudi čas za rekreacijo srca, duha in uma. V počitniškem času naj bi krepili družinske in prijateljske vezi, za katere med letom morda nimamo dovolj časa, prav tako pa naj bi del dopusta preživeli v naravi.

“Predvsem pa”, meni škof v Castel Gandolfu, “moramo najti čas za globoka srečanja z Bogom v molitvi in meditaciji.”

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh