Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletne delavnice v Malečniku

Za vas piše:
Katja Kac Zupanič
Objava: 16. 07. 2022 / 07:41
Oznake: Mladi, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2022 / 07:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletne delavnice v Malečniku
FOTO: Župnija Sv. Petra pri Mariboru – Malečnik

Poletne delavnice v Malečniku

V Malečniku so 13. in 14. julija 2022 potekale prve letošnje poletne delavnice za otroke, in sicer pod geslom: »Vsi smo Jezusovi učenci.«

Že pred začetkom so pridni animatorji veroučno učilnico okrasili z morskimi motivi, na tablo pa smo nalepili velik plakat Jezusa v čolnu, ki pomiri vihar. Za upodobitev morja smo uporabili moder krep papir, vreče za krompir so predstavljale ribiške mreže. Otroci so tako lažje vstopili v dogajanje.

V 'morje' smo nalepili veliko rib ter na plakat imena Jezusovih učencev. Otroci so pobarvali ladjice, nanje napisali svoja imena ter z njimi okrasili prostor. Na vrtno zastirko položeni poslikani kamenčki so predstavljali obalo.

FOTO: Župnija Sv. Petra pri Mariboru – Malečnik

Šport, igre, petje, …

Prvi dan smo se zunaj dodobra razgibali s štafetnimi igrami, drugi dan pa z nogometom in ostalimi igrami. Otroci so se naučili preprostih živahnih pesmic z gibi – bansi. Animatorji so pripravili posebno pesmarico za otroke in ob zvokih kitare dvigali razpoloženje. Pesem 'Jezus se ob morju ustavi' je postala skoraj že himna delavnic.

Iskanje skritega zaklada

Posebno doživetje je bilo iskanje skritega zaklada, ki se je skrival v naši romarski cerkvi Matere Božje na Gorci. Še prej so se morali povzpeti ob postajah križevega pota na vrh hriba. Otroci so zaklad hitro odkrili in si prislužili sladoled. Za nekaj trenutkov smo v cerkvi v tišini posedeli pred Marijinim oltarjem. Tako umirjeni smo nato povzeli dogajanje na delavnicah.

Avgusta vožnja po Dravi

Domačini so poskrbeli za slastne dobrote za malico, sadje in kosilo, tako da je bila v dogajanje vključena celotna župnijska skupnost. Komaj pa že čakamo avgust, ko se bomo znova zbrali na še drugih letošnjih otroških poletnih delavnicah, ki bodo vključevale tudi vožnjo po reki Dravi.


Kupi v trgovini

Mladina
Čudo (mehka vezava)
Za mladino
18,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh