Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletne statistične zanimivosti: 29 Kornetov in 30 Blazin

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 13. 07. 2021 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2021 / 09:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletne statistične zanimivosti: 29 Kornetov in 30 Blazin
Poletje je čas dopustov in potovanj. FOTO: Tatjana Splichal.

Poletne statistične zanimivosti: 29 Kornetov in 30 Blazin

Dodobra smo že zakorakali v poletni čas, ko se mnogi odpravljamo na morje, si privoščimo kakšen sladoled, se prijetno hladimo v senci – če nam pri tem ne kalijo miru nadležni komarji.

Na Slovenskem statističnem uradu so zbrali kar nekaj zanimivosti, povezanih s poletnim časom. Preberite si nekatere izmed njih. 

V Sloveniji obstaja kraj z imenom Morje in ima 1276 prebivalcev. FOTO: Andrej Praznik.

Poletna imena 

Junij, julij in avgust veljajo za poletne mesece. A v Sloveniji ni prav nobenega prebivalca z imenom Junij, imamo pa kar nekaj deklet po imenu Julija (teh je 3594), saj je v zadnjem času to dekliško ime postalo zelo priljubljeno. Fantov z imenom Julij pa je precej manj – zgolj 189.

Število prebivalcev Slovenije z imenom Avgust je 753, komaj 46 prebivalk Slovenije pa nosi ime Avgusta. V zadnjih letih je zelo priljubljeno še eno »morsko« ime. Fantov po imenu Val je v Sloveniji kar 1226. 

Ali ste vedeli, da se 29 prebivalcev Slovenije piše Kornet? FOTO: Tatjana Splichal.

Komarji, Kapitani in Blazine 

Čeprav se zdi, da jih je veliko več, je v Sloveniji le 243 oseb, ki se pišejo Komar. V Sloveniji pa imamo še 1559 prebivalcev, ki se pišejo Ribič, 34 posameznikov s priimkom Kapitan in 30 posameznikov, ki se pišejo Blazina. 

Najbolj priljubljena poletna sladica je zagotovo sladoled. V Sloveniji imamo tako 29 prebivalcev, ki se piše Kornet. V teh dneh pa vsi iščemo kakšno prijetno hladno senco. V Sloveniji se 36 prebivalcev piše Hlad. Največ jih je na obalno-kraški regiji. 

Nekateri izmed nas se v teh dneh odpravljajo v hribe, večina pa gre v poletnih mesecih raje na morje. V Sloveniji obstaja kraj z imenom Morje in ima 1276 prebivalcev. Morje je naselje v Občini Rače – Fram, okoli 15 kilometrov oddaljeno od Maribora. Tako imajo Štajerci »morje« kar na dosegu roke.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh