Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletne svetopisemske delavnice za otroke v Malečniku

Za vas piše:
Katja Kac Zupanič
Objava: 29. 08. 2022 / 11:55
Oznake: Cerkev, Mladi, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2022 / 12:19
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletne svetopisemske delavnice za otroke v Malečniku
Z animatorji smo 22. in 23. avgusta 2022 izvedli še druge letošnje poletne svetopisemske delavnice za otroke. FOTO: Katja Kac Zupanič

Poletne svetopisemske delavnice za otroke v Malečniku

Počitnice se bližajo h koncu, a v Župniji sv. Petra pri Mariboru – Malečnik smo poskrbeli, da skupaj izkoristimo še zadnje proste dneve.

Z animatorji smo 22. in 23. avgusta 2022 izvedli še druge letošnje poletne svetopisemske delavnice za otroke. Osrednji svetopisemski lik je bil tokrat Mojzes in njegova zgodba. Po ogledu risanke o Mojzesu je sledila igrica »resnica ali izziv«, s pomočjo katere smo ponovili dejstva iz Mojzesovega življenja, ob zabavnih izzivih pa je čas minil, kot bi mignil. Za malico in kosilo so skrbele naše skrbne gospodinje, ki smo jim za to nadvse hvaležni.

Veliko smo peli, plesali, se igrali, molili, otrokom pa je največ pomenila družba sovrstnikov in sošolcev ter pomoč prijaznih in skrbnih animatork. FOTO: Katja Kac Zupanič

Na kozarce za vlaganje smo lepili servietke in si tako izdelali »lučke«, kot pravo Božje ljudstvo na poti. Poseben izziv je bil izdelava plakata z 10 Božjimi zapovedmi, ki bo otrokom služil kot veroučni pripomoček. Zadovoljni po obilnem kosilu smo se na šolskem igrišču dodobra razgibali s skupinskimi igrami, sledila je finalna naloga: prosto slikanje na vrteks z zabavnimi pripomočki, kot so gobice za pomivanje, slikarski valji in ... roke.

Osrednji svetopisemski lik je bil tokrat Mojzes in njegova zgodba. FOTO: Katja Kac Zupanič

Veliko smo peli, plesali, se igrali, molili, otrokom pa je največ pomenila družba sovrstnikov in sošolcev ter pomoč prijaznih in skrbnih animatork.

Posebno doživetje je bila jutranja sveta maša, ki jo je ob domačem župniku dr. Sebastijanu Valentanu vodil častitljivi gost, indijski škof, dr. Vincent Mar Paulos. Maševal je v italijanskem jeziku, odgovarjali smo v slovenskem. Otroci in ostali smo s ponosom sodelovali tudi s petjem.

Okrepljeni z lepimi poletnimi doživetji ter seveda Jezusovim blagoslovom se veselimo novega šolskega in veroučnega leta. FOTO: Katja Kac Zupanič

Okrepljeni z lepimi poletnimi doživetji ter seveda Jezusovim blagoslovom se veselimo novega šolskega in veroučnega leta.

Katehistinja Katja Kac Zupanič

Kupi v trgovini

Mojzes/Janez, ljubljeni učenec
Za otroke
4,99€
Nalaganje
Nazaj na vrh