Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletni kamp za birmance in srednješolce v Radencih ob Kolpi

Za vas pišejo:
Katja Zver, Katoliška mladina
Objava: 19. 08. 2023 / 13:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2023 / 13:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletni kamp za birmance in srednješolce v Radencih ob Kolpi
Poletni kamp v Radencih ob Kolpi je združil mlade iz vse Slovenije. FOTO: Luka Kostanjevec

Poletni kamp za birmance in srednješolce v Radencih ob Kolpi

Med 14. in 18. avgustom je Katoliška mladina organizirala poletni kamp, ki je bil namenjen birmancem in srednješolcem. Bog je rekel fiat ob stvarjenju sveta. Marija je rekla svoj fiat, da se je lahko začel izpolnjevati Božji načrt za odrešenje. Jezusov fiat, je bil v tem, da je šel na križ in nas odrešil. Udeleženci so spoznavali, kakšen je in kako naj izrečejo fiat tudi oni.

Poletni kamp je letos potekal v Radencih ob Kolpi kjer so se zbrali v ponedeljek in pričeli teden, v katerem ni manjkalo aktivnih dejavnosti v naravi, druženja, novih prijateljstev, zanimivih tem in poglabljanja našega odnosa z Bogom.

Veseli in nasmejani obrazi mladih. FOTO: Luka Kostanjevec

»Tu spoznaš kaj pomeni, da te Bog ljubi. Spoznaš mlade iz celotne Slovenije, ki razmišljajo enako kot ti. To je enkratna priložnost, da poglobiš svoj odnos z Bogom,« je povedal eden izmed udeležencev kampa. 

Kopanje, ples in blatne igre

Mladi so se kopali v reki Kolpi, plesali, se umazali v blatnih igrah, odšli na pohod, ob koncu katerega so jedli sladoled in preživljali večere ob ognju. Marsikomu bo ostal v spominu tudi rafting, ko so se spustili po reki Kolpi in pa kako je mogel zbrati zaupanje in pogum ter skočiti na blazini.

Vsako jutro je bila na voljo sv. spoved in izpostavljeno Najsvetejše, vsak dan pa so druženje začeli s skupno jutranjo molitvijo. Skupnemu druženju ni manjkalo igre, močnih nagovorov, katehez in globokih pogovorov v malih skupinah ter molitve. Mladi so povedali, da je bil eden lepših trenutkov sveta maše, četrtkova adoracija in slavljenje.

Sv. maša. FOTO: Luka Kostanjevec

Kako so se imeli mladi? 

»Kamp je bil super, nad pričakovanji. Všeč mi je kako smo imeli različne aktivnosti, zato se je za vsakega nekaj našlo.«

»Na tem kampu sem spregledala… res priporočam.«

FOTO: Luka Kostanjevec

»Če ti je med počitnicami dolgčas in nimaš posebnih planov, se mi še sanja ne zakaj še nisi prijavljen na ta kamp, to je najbolj carska reč, ki se ti lahko zgodi med počitnicami. Komaj čakam naslednje leto!« 

Skupno druženje so zaključili včeraj in se domov vrnili polni spominov in z odločitvijo, da bodo še bolj zaupali Bogu in se mu ne bali reči fiat. 

Nalaganje
Nazaj na vrh