Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletni kamp za srednješolce v Bohinju v znamenju ognja

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 14. 08. 2021 / 06:00
Oznake: Mladi, Razvedrilo
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.08.2021 / 22:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poletni kamp za srednješolce v Bohinju v znamenju ognja
Vtisi organizatorjev so odlični. Srednješolci jih s svojo energijo ponesejo skozi kamp. FOTO: Matic Dolenc

Poletni kamp za srednješolce v Bohinju v znamenju ognja

Letošnji poletni kamp za srednješolce, ki ga je organizirala katoliška mladina, se je odvijal od 9. do 13. avgusta. Za tiste, ki se niso ustrašili novih pustolovščin, temveč so želeli odkrivati, kako Bog deluje v njihovih življenjih in spoznati nove prijatelje. In hoteli tudi premor od spleta.

Pod letošnjim simbolom ognja, so udeleženci spoznavali Svetega Duha, odnosa z njim in ognja, ki ga v naših življenjih vžiga, sta povedala Marta Mehle in Jure Jevšenak, voditelja letošnjih poletnih kampov s Katoliške mladine.

Dan na kampu je običajno kombinacija duhovnega in športnega programa. Vsak dan je bila na programu tema, ki je vključevala igro, duhovni nagovor, pogovor po skupinah in molitveno izkušnjo. Manjkala ni niti adoracija in sveta spoved. V drugem delu dneva so se na urniku znašle bolj počitniške aktivnosti, kot so kopanje, pohod, supanje, vožnja s kanujem, večeri pa so se zaključevali ob ognju, ki je udeležence med seboj še bolj povezal.

Kakor pravijo, življenje je zato, da ga živiš. To pomeni, da se ne bojiš novosti in si pripravljen poizkusiti vse. Nekaj, kar pa vam lahko povem je, da je srednješolski kamp pravi za vse, ki želite živeti življenje na polno skupaj z Bogom. …Mislim, da vas je po zadnjem stavku zaskrbelo, da se vse vrti okoli molitve, maš…, a je vse prej kot to. Res, da je poudarek na Bogu, vendar pa vam lahko povem, da se za vsakega najde nekaj. Od športnih aktivnosti, do umetnosti… Jaz sem na kampu neizmerno užival. Nikoli mi ni bilo dolgčas. Lahko pa rečem, da je najboljši del vsega tega druženja in spoznavanje novih ljudi. Lahko rečem, da je vredno priti sem in da komaj čakam naslednje leto. (Mark, udeleženec)

Tudi to leto je na izvedbo kampa vplivala epidemija, predvsem v smislu negotovosti za prijavo s strani udeležencev. Same priprave so kljub ukrepom potekale nemoteno, dejavnosti so načrtovali v skladu s priporočili in ukrepi, ki veljajo v državi.

Kateheze v objemu narave. Zastal dih ob prvem kopanju v Bohinjskem jezeru. Navdihujoči pogovori in razvnete debate ob ognju. Zaspane noči in nasmeh do ušes. Nova prijateljstva iz vseh koncev Slovenije. Solze med adoracijo. Nov ogenj. (Amadeja, ekipa)

Vtisi organizatorjev so odlični, saj jih srednješolci navdihujejo in so jim vsak dan dajali energijo, ki jih je ponesla skozi kamp. Posebej so ponosni na dober odziv mladih, da jih je prevzela izkušnja najsvetejšega in so vsrkali kamp v vsej polnosti. Tudi to bi si v prihodnje želeli širiti, saj je njihov cilj, da dosežejo čim več mladih.

Kupi v trgovini

Tvoj šepet 2023
Za mladino
8,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh