Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Policija protestnikom: Pustite otroke doma!

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 10. 2021 / 13:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.10.2021 / 13:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Policija protestnikom: Pustite otroke doma!
Policija je udeležence ponovno pozvala k mirnemu in strpnemu izražanju svojih stališč ter k upoštevanju ukazov in navodil mož postave. FOTO: Tatjana Splichal

Policija protestnikom: Pustite otroke doma!

Niz sredinih neprijavljenih protestnih shodov proti ukrepom za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom naj bi se nadaljeval danes od 15. ure naprej na Trgu republike v Ljubljani.

Policija je udeležence ponovno pozvala k mirnemu in strpnemu izražanju svojih stališč ter k upoštevanju ukazov in navodil mož postave. »Ob hujših in množičnih kršitvah policisti morajo ukrepati in v skrajnem primeru tudi razpustiti shod,« opozarja Policija in pojasnjuje, da morajo v tem primeru udeleženci zapustiti prizorišče.

Ukrepi prilagojeni varnostnim razmeram in tveganjem

Na shode, še izpostavljajo v Policiji, je prepovedano nositi nevarne predmete, pirotehniko, palice in orodje, prav tako je zaradi varnosti udeležencem odsvetovan prihod z otroki. Po napovedih Policije bodo možje postave ves čas spremljali dogajanje na prizorišču javnega shoda in prilagajali ukrepe varnostnim razmeram in tveganjem.

Okrepljena ekipa za prepoznavo napadalcev na policiste

Ob tem so s Policije še sporočili, da je generalni direktor dr. Anton Olaj s ponedeljkom še okrepil ekipo policistov, ki se ukvarja s prepoznavo napadalcev na policiste, ki so pri zagotavljanju varnosti na neprijavljenih shodih pogosto tarča napadov nasilnežev. Policija zato – tudi s pomočjo fotografij in videoposnetkov napadov z družbenih omrežij – intenzivno preiskuje okoliščine več tovrstnih kaznivih dejanj.

Poziv z družbenih omrežij

Po začasnem pridržanju organizatorja shodov Zorana Stevanovića na prejšnjem shodu, ki se je spet izrodil v nasilne izgrede, njegova stranka Resni.ca napoveduje udeležbo tudi na današnjem protestu, toda ne kot organizatorka. K udeležbi na popoldanskem shodu so prek družbenega omrežja pozivali tudi v civilni iniciativi Maske dol.

Kupi v trgovini

Kje je Bog v času koronavirusa?
Družbena vprašanja
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh