Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Policisti v L'Aquili našli ukradeni relikviarij

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 01. 2014 / 10:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Policisti v L'Aquili našli ukradeni relikviarij

Izhodiščna teza, da bi relikvijo lahko ukradli satanisti, zaenkrat ne velja za kaj dosti verjetno.

Italijanska policija je našla posodo, v kateri je bila shranjena relikvija krvi papeža Janeza Pavla II. in ob tem aretirala dva osumljenca. Po včerajšnjih navedbah italijanskih medijev dejansko relikvijo, s krvjo prepojen košček blaga in ne ampule s krvjo, kot so sprva poročali, še vedno iščejo. Pri obeh osumljencih gre za 23- in 24-letna odvisnika od mamil, tretjega osumljenca prav tako še iščejo. Policisti si na vso moč prizadevajo razrešiti primer, pri delu pa jih ovirajo tudi zahtevne vremenske razmere.

Relikvijo krvi, katere posodo so našli v pokrajini L'Aquila, so minulo soboto ukradli iz cerkve v kraju San Pietro della Ienca v Abbruzzih. Relikvija je dar nekdanjega osebnega tajnika Janeza Pavla II. (1978-2005), današnjega krakovskega kardinala Stanislava Dziwisza, tamkajšnji župniji. Začetna teza, da bi relikvijo lahko ukradli satanisti, zaenkrat ne velja za kaj dosti verjetno.





Izhodiščna teza, da bi relikvijo lahko ukradli satanisti, zaenkrat ne velja za kaj dosti verjetno. Verjetneje je, da je bila tatvina izvedena po naročilu. Nadškof Giuseppe Petrocchi iz L'Aquile je krajo obsodil kot »strahopetno in bogoskrunsko«. Storilce je pozval, naj relikvijo vrnejo.

Tudi kardinal Dziwisz je minulo sredo v pogovoru za italijanski časnik »Il Messaggero« izrazil zahtevo po vrnitvi relikvije. »Prosim vas, vrnite relikvijo še pred kanonizacijo Janeza Pavla II.«, je dejal kardinal in pojasnil, da ga je nadškof iz L'Aquile poklical takoj, ko je krajo odkril. »Kar sapo mi je vzelo«, je pojasnil nekdanji tajnik Janeza Pavla II.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh