Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljaki bolj cenijo Frančiška kakor Benedikta XVI.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 05. 2014 / 06:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poljaki bolj cenijo Frančiška kakor Benedikta XVI.

95 % odraslih Poljakov argentinskega papeža ocenjuje pozitivno.

Papež Frančišek je na Poljskem bolj priljubljen kot njegov predhodnik Benedikt XVI. 95 % odraslih Poljakov argentinskega papeža ocenjuje pozitivno, so poljski mediji predstavili izsledke ankete javno mnenjskega inštituta CBOS. Benedikta XVI. je marca lani po njegovem odstopu pozitivno ocenilo 83 % Poljakov.




Novega papeža 83 % izprašanih vidi kot moralno avtoriteto, pri Benediktu je bilo takšnih 64 %. Dobro mnenje o Frančišku je izrazilo tudi 84 % ljudi, ki se sicer izrekajo za neverujoče.

Tudi ocena položaja Cerkve na Poljskem se je po nastopu pontifikata papeža Frančiška malce izboljšala. 69 % ga ocenjuje pozitivno, marca lani je bilo tovrstnih odgovorov 62 %. Zelo dobro so položaj krajevne Cerkve v zadnji anketi ocenili predvsem upokojenci in ljudje z osnovnošolsko izobrazbo – kar tri četrtine izmed njih imajo izredno pozitivno mnenje o Cerkvi na Poljskem.

Slabo oceno je domači Cerkvi namenilo 26 % izprašanih. V starostni skupini od 35 do 44 let ima po izsledkih ankete sodeč vsak tretji Poljak negativno mnenje o krajevni Cerkvi. Na Poljskem po statističnih podatkih živi 87 % katoličanov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh