Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljaki upajo na skorajšnjo kanonizacijo svojega papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 07. 2013 / 07:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poljaki upajo na skorajšnjo kanonizacijo svojega papeža

Poljaki upajo na skorajšnjo kanonizacijo svojega papeža

Kardinal Dziwisz: Vatikanska kongregacija je s priznanjem čudeža potrdila svetost Janeza Pavla II. in nakazala pot, da ga postavi za jasen zgled.

Po navedbah iz Vatikana naj bi bil v preteklih dneh priznan še drugi čudež na priprošnjo Janeza Pavla II. (1978-2005). Na včerajšnjem zasedanju je pristojna Kongregacija za zadeve svetnikov potrdila izsledke preiskav komisije, ki jo sestavljajo zdravniki in teologi, o čudežnem ozdravljenju, kot so poročali italijanski mediji. Janez Pavel II. bi bil tako za svetnika lahko razglašen že v letošnjem decembru, na kar so se katoličani na Poljskem odzvali z velikim veseljem.

Dolgoletni osebni tajnik poljskega papeža in današnji nadškof v Krakovu, kardinal Stanislaw Dziwisz, je včeraj v pogovoru za neko poljsko radijsko postajo povedal, kako se tamkajšnja Cerkev 'zahvaljuje Bogu, da so bile uslišane molitve na priprošnjo blaženega Janeza Pavla II.'. Vatikanska Kongregacija za zadeve svetnikov je s svojo odločitvijo potrdila 'svetost poljskega papeža' in nakazala pot, da ga postavi za jasen zgled.

Odločitev, ali bo čudež priznan tudi uradno, je v rokah papeža Frančiška. Če bi ga sveti oče potrdil, bi s tem odprl prosto pot za skorajšnjo kanonizacijo Janeza Pavla II. V preteklih tednih se je pojavilo več ugibanj, ali bi bil poljski papež lahko za svetnika razglašen še v letošnjem letu. Kot datum se je pogosto omenjal 20. oktober, ki je precej blizu 35. Obletnici njegove izvolitve za papeža. Janez Pavel II. je bil za Petrovega naslednika izbran 16. oktobra 1978, svoj položaj pa je uradno nastopil 22. oktobra istega leta.



Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / B. Š.




Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh