Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljska Cerkev se boji izrinjenja verskega pouka

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 08. 11. 2012 / 09:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poljska Cerkev se boji izrinjenja verskega pouka

Pristojnost za omenjeni predmet prevzemajo občine.

Poljska Cerkev je prepričana, da je vladna odločitev ogrozila obstoj verskega pouka v tamkajšnjih šolah. Umik predmeta iz učnega načrta za letošnje leto bi lahko katoliški verski pouk povsem izrinil s šol, je po navedbah poljskih medijev pojasnil predsednik cerkvene komisije za izobraževanje, pomožni škof Marek Mendyk. Obenem naj ne bi bilo izključeno, da bodo morali starši odslej verski pouk za svoje otroke plačevati.

Ministrstvo za izobraževanje te očitke ostro zavrača. Predmet bo še vedno na voljo po vsej državi in brez kakršnih koli dodatnih stroškov.

Škofje so kritično ocenili dejstvo, da od začetka letošnjega šolskega leta učitelje verskega pouka plačujejo občine in ne več država. Pristojnost za omenjeni predmet so prevzele občinske uprave.

Škof Mendyk je po pogovoru s podsekretarko na ministrstvu za izobraževanje, Joanno Berdzik, pojasnil, da vlada ni pripravljena popustiti na kakršen koli način.

Verski pouk je bil kot predmet na poljskih šolah ponovno vpeljan leta 1990. V času komunizma so ga izvajali v župnijah izven šolskega časa.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh