Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljska Cerkev upa na svetovni dan mladih v Krakovu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 06. 2013 / 07:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poljska Cerkev upa na svetovni dan mladih v Krakovu

Poljska Cerkev upa na svetovni dan mladih v Krakovu

Prizorišče naslednjega srečanja mladih naj bi objavili 28. julija, ob zaključku letošnjega svetovnega dne mladih v Riu.

Katoliška Cerkev na Poljskem ima dobre možnosti, da v Krakovu priredi prihodnji svetovni dan mladih. »Naše povabilo leži v najvišjem predalu papeža Frančiška«, je povedal vodja tamkajšnjega Narodnega urada svetovnega dne mladih, Grzegorz Suchodolski, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA. Poljska je 'izredno močna kandidatka', Suchodolski pa je opozoril tudi na dejstvo, da se za organizacijo srečanja skupaj potegujeta Poljska škofovska konferenca in poljska vlada.

Zadnji dan letošnjega svetovnega dne mladih v brazilskem Riu de Janeiru, 28. julija, naj bi uradno oznanili, kje in kdaj bo pripravljeno naslednje srečanje; po dosedanjem 'turnusu' naj bi bilo to leta 2015 ali pa 2016. Poleg Krakova si za organizacijo velikega srečanja, na katerem se ob papežu zberejo mladi katoličani z vsega sveta, prizadeva tudi nadškof latvijske prestolnice Riga, Zbignev Stankevics.

Poljska je nekoč že gostila svetovni dan mladih: mladi katoličani so se leta 1991 zbrali v Marijinem romarskem središču Czestochowa. Krakov, drugo največje mesto v deželi, je bil štirinajst let nadškofovski sedež Janeza Pavla II. (1978-2005) pred njegovo izvolitvijo na papeški položaj. Poljski papež velja tudi za pobudnika prvega mednarodnega srečanja mladih leta 1984. Krakovski kardinal Stanislaw Dziwisz je leta 2011 kandidaturo tega mesta na južnem Poljskem utemeljil s pojasnilom, da je bil svetovni dan mladih tam na nek način 'iznajden'; 'in lepo bi bilo, če bi se znova vrnil na Poljsko'.



Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine / T. S.



Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh