Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljska olimpijka z dražbo tokijske kolajne za zdravljenje bolnega dojenčka

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 18. 08. 2021 / 10:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2021 / 10:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poljska olimpijka z dražbo tokijske kolajne za zdravljenje bolnega dojenčka
Poljska atletinja Maria Andrejczyk FOTO: Instagram/Maria Andrejczyk

Poljska olimpijka z dražbo tokijske kolajne za zdravljenje bolnega dojenčka

Poljska atletinja Maria Andrejczyk, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu osvojila srebrno kolajno v metu kopja, je svoje dragoceno odličje ponudila na dražbi, izkupiček pa namenja pomoči osemmesečnemu dečku, ki denar potrebuje za operacijo srca v Združenih državah Amerike.

Kot poročanje tujih medijev povzema STA, je srebrna medalja iz Tokia na dražbi prinesla 125.000 ameriških dolarjev, 25-letna športnica pa celotno vsoto podarja družini osemmesečnega Miloszka Malyse, ki bi mu operacija srca v ameriškem Stanfordu rešila življenje.

Andrejczykova je na družbenih omrežjih pred tednom dni zapisala, da je naključno naletela na zbiranje sredstev za Malyso in se odločila pomagati tako, da je na dražbo ponudila svoje olimpijsko odličje.

Veriga trgovin Žabka, ki je zmagala na dražbi, bo Andrejczykovi težko prisluženo kolajno vrnila.

Ta teden je poljska športnica potrdila, da je veriga supermarketov Žabka zmagala na dražbi s 125.000 dolarji, z zbranim denarjem pa bodo osemmesečnemu malčku lahko omogočili potrebno srčno operacijo. Veriga trgovin Žabka je poleg tega napovedala, da bo Andrejczykovi težko prisluženo kolajno vrnila.

Miłoszek Małysa FOTO: siepomaga.pl

Andrejczykova, ki je na igrah 2016 v Rio de Janeiru za dva centimetra zgrešila medaljo, je imela leta 2017 težko poškodbo rame, leta 2018 pa je zbolela za rakom. Po zdravljenju je okrevala in si na letošnji olimpiadi v Tokiu priborila svojo prvo olimpijsko kolajno.

Nalaganje
Nazaj na vrh