Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljski veleposlanik z ženo se je poklonil velikemu rojaku

Objava: 22. 10. 2021 / 20:01
Oznake: God, Svetniki
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.10.2021 / 20:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poljski veleposlanik z ženo se je poklonil velikemu rojaku
Poljski veleposlanik Krzysztof Olendzki s soprogo Joanno in rektorjem p. Robertom Bahčičem. FOTO: TW PLinSlovenia

Poljski veleposlanik z ženo se je poklonil velikemu rojaku

Današnji godovnik, sv. papež Janež Pavel II., je povezan tudi z osrednjim Marijinim romarskim središčem v Sloveniji na Brezjah.

Pred četrt stoletja – med 17. in 19. majem 1996 – je med prvim obiskom naše države tedanji sveti oče med drugim (takoj po pristanku na Brniku) obiskal tudi baziliko Marije Pomagaj na Brezjah, kjer so se 25-letnice obiska letos spomnili s postavitvijo kronološke razstave fotografij na 25 panojih v parku ob baziliki.

Biserni rožni venec

Pokojni sveti oče, velik in goreč Marijin častilec, je svetišču na Brezjah ob obisku poklonil biserni rožni venec, ki ga zdaj hranijo v relikviariju skupaj z relikvijo svetega Janeza Pavla II., ki je v baziliki že skoraj natanko pet let.

Polaganje rož k spomeniku

Ob današnjem godu svetega Janeza Pavla II. sta spomin na rojaka počastila poljski veleposlanik v Sloveniji Krzysztof Olendzki s soprogo Joanno Olendzko, in sicer s polaganjem rož k spomeniku na trgu pred brezjansko baziliko, kjer ju je sprejel tudi rektor p. dr. Robert Bahčič, in z molitvijo pri relikviji.

Tudi poljski premier lani najprej na Brezje

Spomnimo: na Brezje je v času lanskega Blejskega strateškega foruma konec avgusta najprej, kmalu po prihodu v Slovenijo, poromal tudi poljski premier Mateusz Morawiecki in se – s prošnjo za blagoslov državniških srečanj – v baziliki udeležil svete maše v poljskem jeziku.

Kupi v trgovini

Razprodano
Čudeži Janeza Pavla II.
Papeži
24,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh