Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Polnočna maša v Vatikanu letos ob deseti uri zvečer

Objava: 09. 12. 2009 / 09:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Polnočna maša v Vatikanu letos ob deseti uri zvečer

Kot so sporočili iz Vatikana, želijo s tem prihraniti energijo svetega očeta za vse obveznosti, ki ga čakajo v božičnem času

Tradicionalna polnočna maša v baziliki svetega Petra v Vatikanu se bo letos pričela dve uri prej kot običajno. Marsikomu je vest o spremembi, ki je prišla iz Vatikana, vzbudila skrbi glede zdravja svetega očeta, vendar, kot je povedal vatikanski tiskovni predstavnik, želijo s tem zgolj prihraniti papeževo energijo za vse obveznosti, ki ga čakajo v božičnem času.

Premik polnočnice je sicer brez primere v zgodovini Vatikana, kljub temu pa je vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi zagotovil, da ni razloga za skrb. To odločitev so sprejeli že pred meseci, glede papeževega zdravja pa po njegovih besedah 'ni potrebno zagnati alarma'.

V Vatikanu so se odločili, da bo pričetek slovesne polnočne maše ob deseti uri zvečer, s čimer naj bi papežu omogočili, da se bo malce manj utrudil, prej legel k počitku in bil s tem bolje pripravljen na branje božične poslanice 'Urbi et orbi' dan kasneje. Namesto da bi se maša ob polnoči pričela, pojasnjuje p. Lombardi, se bo takrat ravno zaključila.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh