Zapri
Iskanje

Pomagala vozniku, ki je peljal porodnico

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 28. 08. 2021 / 09:19
Oznake: Starši
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.08.2021 / 09:30
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Pomagala vozniku, ki je peljal porodnico

Pomagala vozniku, ki je peljal porodnico
Policista sta nekaj dni pozneje v porodnišnici obiskala mamico in dojenčka. FOTO: Generalna policijska uprava
Policisti se na terenu srečujejo z različnimi situacijami. Pred dnevi sta policist in policistka Specializirane enote avtocestne policije Ljubljana sodelovala pri nekoliko drugačnem primeru, ki pa ni tako redek.

Kot so zapisali na Generalni policijski upravi, je do patrulje pripeljal voznik osebnega vozila in povedal, da partnerica v njegovem vozilu že rojeva, zato morata nujno do porodnišnice v Postojno.

Policista zagotovila koridor

V času omenjenega dogodka je bila avtocesta v smeri Postojne na obeh prometnih pasovih zelo obremenjena, zato sta z uporabo »zvočnih in svetlobnih znakov zapeljala v smeri Postojne in z zagotavljanjem t. i. koridorja vozniku oziroma partnerju rojevajoče partnerice, ki je sledil vozilu policije, omogočila, da je partnerica varno in hitro prispela v postojnsko porodnišnico.«

Obisk v porodnišnici

»Nekaj dni pozneje smo dojenčka in mamico obiskali v porodnišnici, ji prinesli šopek rož in policijskega medvedka za malega Nika, ki je pohitel na svet. Kot so dejali zdravniki, je bilo policijsko spremstvo nujno, saj se je porod že dejansko začel, ko sta s partnerjem obtičala v prometni gneči. S policijskim spremstvom sta se lahko varno in pravočasno prebila skozi gnečo, kar sicer ne bi bilo mogoče,« zadovoljno pravijo na GPU. Policista sta vesela, da sta lahko pomagala in se veselita z mamico in Nikom.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh