Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prošnja za riž in mleko za malgaške otroke

Za vas piše:
Maja Žagar
Objava: 27. 05. 2021 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 28.05.2021 / 15:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prošnja za riž in mleko za malgaške otroke

Prošnja za riž in mleko za malgaške otroke

Porodnišnica za svoje delovanje letno potrebuje 16.000 evrov.

Madagaskar se ob zaprtju sooča z velikim pomanjkanjem hrane in zdravil. FOTO: Osebni arhiv Janeza Krmelja.


Na obisku v Sloveniji je misijonar z Madagaskarja – duhovnik Janez Krmelj. Koronske okoliščine, ki so na rdečem otoku v velikem razmahu, so ga doma zadržale dlje, kot je sprva nameraval ostati. Ta čas so namreč v nuji po zajezitvi afriškega seva koronavirusa onemogočeni prav vsi leti na otok.

Kot je v pogovoru za katoliški spletni portal Operando pojasnil »oče« ali po malgaško »mompera« Janez Krmelj, ki na Madagaskarju deluje že 33. leto, so stiske zaradi lakote izjemno hude. Ljudje nimajo za sol, riž pa je nedosegljiv luksuz.

Ker primanjkuje kapacitet v bolnišnicah, so te prenatrpane z bolniki, ki jim ne zmorejo zagotoviti ustrezne oskrbe, zato množično umirajo.


Maša na misijonu Ampitafa na Madagaskarju. FOTO: Osebni arhiv Janeza Krmelja.

Skrb za bolnišnico in porodnišnico

Na njegovem misijonu Ampitafa na oddaljenem jugu otoka delujeta bolnišnica in porodnišnica. V tej se letno rodi od 230 do 250 otrok. Vsaki materi želijo ob porodu zagotoviti brezplačne obroke riža in za otroka potrebna cepljenja.

Z nekajdnevno brezplačno oskrbo v porodnišnici želijo preprečiti nadaljnje zaplete, zlasti okužbe, ki so na podeželju ob porodih doma pogost vzrok smrti mater po porodu.

Na spletni strani Operando lahko bralci vsak teden spremljajo pripoved Janeza Krmelja o običajih in navadah na Madagaskarju. Kljub veliki stiski, ki jo čuti s svojimi ljudmi, pa posebej nagovarja njegovo zaupanje v Božjo previdnost in naklonjenost, s katero nam pripoveduje o Malgaših. Je tihi pričevalec o mogočnem vplivu molitve!

S ponižnostjo ter hvaležnostjo sprejema vsak še tako majhen dar, ki ga v svojem delovanju na misijonu bogato oplemeniti. Zaupal nam je, da porodnišnica za svoje delovanje letno potrebuje 16.000 EUR.

Zbiranje sredstev je v času vsesplošnih zaprtij velik izziv, zato se na vas, drage bralke in spoštovani bralci, obračamo s prošnjo za finančno ali kakšno drugo podporo delovanju misijona Ampitafa na Madagaskarju.


V porodnišnici na misijonu na Madagaskarju. FOTO: Meta Rus.

Za merico riža in zdravila

Povabljeni smo, da črpamo iz izkustva, ko smo prek okoliščin ali kakšnega človeka sami doživeli Božji blagoslov.

Pridružimo se občestvu darovalcev in bodimo tokrat mi sami Njegova navzočnost za ljudi, ki jih sicer ne poznamo, a bodo naš mali ali veliki dar konkretno občutili v svojem življenju: naj bo to ob merici riža, potrebnih zdravilih, brezplačni nastanitvi v bolnišnici ali prek dosegljivega zdravstvenega osebja!

Sklenimo to povabilo z besedami očeta Janeza Krmelja: »Hvala za akcijo. To bo rešilo problem naše bolnice. Otročki bodo še naprej dobivali obleke in mleko. Vsak prispevek bo od Boga blagoslovljen. Tisti, ki je pomnožil kruh in nasitil pet tisoč mož, bo to storil še za zdravje. Potrebnih je bilo le nekaj hlebov kruha in dve ribi. In Božja roka je dopolnila manjkajoče. Hvala vam za ta čudež ljubezni!«

Če želite tudi vi finančno podpreti delovanje slovenskega misijonarja Janeza Krmelja, lahko to storite na tej povezavi.


Prispevek je bil najprej objavljen v tedniku Družina (19/2021).

Preberite še:
- Misijonar Krmelj o delu v Ampitafi
- »Antešaki so mi ukradli srce«
- Izkušnja, ki spremeni življenje
- Sestra Vida Gerkman o razmerah v Albaniji

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh