Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomanjkanje hrane na področju Sahel ogroža milijon otrok

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 04. 04. 2012 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pomanjkanje hrane na področju Sahel ogroža milijon otrok

Pri organizaciji UNICEF že sprožajo alarm, Karitas išče ‘Botre proti lakoti’.

Zaradi vse večjega pomanjkanja hrane na afriškem področju Sahel po navedbah organizacije UNICEF smrt zaradi lakote grozi že več kot milijonu otrok. Kot opozarja prehranski izvedenec pri avstrijskem odboru UNICEF-a za Zahodno Afriko, bo v naslednjih mesecih potrebno oskrbeti več kot milijon močno podhranjenih otrok. Izvedenci zatrjujejo, da je te dečke in deklice mogoče rešiti, če bomo vsi ravnali dovolj odločno, s čimer vse ljudi dobre volje poziva k velikodušni podpori.

Vzrok za trenutno krizo je kombinacija kronične podhranjenosti, nenehne suše, naraščajočih cen prehrambenih izdelkov, vedno večje revščine in sporov, kot so denimo spopadi med tuareškimi uporniki in vojsko v Maliju. Po navedbah mednarodne Karitas je skupno ogrožnih več kot trinajst milijonov ljudi.

Trenutna svarila pred prehrambeno katastrofo veljajo predvsem za določena področja v afriških državah Mali, Čad, Niger, Mavretanija, Burkina Faso, Senegal, Gambija, Kamerun in sever Nigerije.številne izmed teh držav sodijo med najrevnejše na svetu. Vrhunec krize izvedenci pričakujejo v mesecih med majem in septembrom. Šele po tem obdobju lahko tamkajšnji prebivalci računajo na nove pridelke.

Avstrijska Karitas je zato v teh dneh pričela z akcijo, v kateri išče ‘Botre proti lakoti’, ki bi od aprila do septembra afriškim otrokom pomagali prebroditi najhujšo krizo pomanjkanja hrane. S sedmimi evri mesečno bo tako po navedbah avstrijskih predstavnikov Karitas rešeno človeško življenje.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh