Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomen svetovnega dneva bolnikov

Objava: 11. 02. 2009 / 06:45
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pomen svetovnega dneva bolnikov

Cerkev ima po zgledu Kristusa skrb in pomoč bolnikom za eno od pomembnih nalog svojega poslanstva (Dolentium hominum 1). Dejansko priznanje osebnega dostojanstva slehernega človeškega bitja zahteva spoštovanje, obrambo in poudarjanje pravic človeške osebe. Naravnih, splošnih in nedotakljivih pravic ne more nihče spremeniti (prim. CD41, 38).

Svetovni dan bolnikov je namenjen vsem ljudem; še posebej odgovornim v družbi, zdravstvenim delavcem, pastoralnim delavcem in prostovoljcem na tem področju, da smo soodgovorni za lajšanje in dejavno pomoč bolnim in trpečim v svetu. V to delo se posebej vključujejo škofije, župnijske skupnosti, krščanska občestva, redovne skupnosti in ustanove ki usposabljajo zdravstvene delavce in ne nazadnje celotna družba, da bi zboljšali kvaliteto celostnega pristopa in zdravljenja bolnikov in tako tudi lajšali trpljenje, ki bolezen spremlja.

Kristjani pa se temu prizadevanju pridružimo še z molitvijo in zakramenti in tako poudarimo tudi odrešenjski pomen bolezni in trpljenja.

dr. Jože Štupnikar,
narodni ravnatelj Medškofijskega odbora
za pastoralo zdravja pri SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh