Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pomočnik za irskega primasa

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 22. 01. 2013 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pomočnik za irskega primasa

Eamon Martin je bil imenovan za soupravitelja in naslednika kardinala Bradyja.

Papež Benedikt XVI. je enainpetdesetletnega Eamona Martina, doslej škofijskega upravitelja škofije Derry, minuli petek imenoval za nadškofa soupravitelja irskega primata Armagh. Z novim imenovanjem bo nadškof Martin nudil podporo dvainsedemdesetletnemu kardinalu Seanu Baptistu Bradyju in bo po njegovi upokojitvi samodejno prevzel njegov položaj.

Kardinal Brady je bil deležen ostre kritike v povezavi s škandalom glede spolnih zlorab v irski katoliški Cerkvi, ker naj ne bi dovolj vestno izpolnjeval svojih škofovskih dolžnosti in nadzora nad duhovniki.

Eamon Martin se je rodil 30. oktobra 1961 v Derryju. V rojstnem mestu je študiral teologijo in tam leta 1987 prejel duhovniško posvečenje. Po nekaj letih dela na župniji je nadaljeval študij v Belfastu in v angleškem Cambridgeu. Med leti 1990 in 2008 je Martin deloval kot vzgojitelj in kasneje vodja kolegija sv. Kolumba v Derryju. Zatem je bil dve leti tajnik Irske škofovske konference, leta 2010 pa se je vrnil v Derry kot generalni vikar. Od upokojitve škofa Seamusa Hegartyja leta 2011 je tam opravljal naloge škofijskega upravitelja.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh