Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ponoči ponekod močni nalivi in udari strel

Za vas piše:
M. M.
Objava: 05. 07. 2022 / 07:41
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2022 / 08:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ponoči ponekod močni nalivi in udari strel
Na območju Šoštanja je ponoči padala toča. FOTO: Zajem zaslona/FB Neurje.si

Ponoči ponekod močni nalivi in udari strel

Ponoči so se nad nekaterimi predeli Slovenije razvile močnejše nevihte. Nekaj težav so te povzročile predvsem na štajerskem in koroškem koncu, ponekod je prišlo do proženja plazov.

Po podatkih centra za obveščanje so morali gasilci izčrpavali vodo iz stavb na območju občin Žalec in Velenje, v naselju Srednik v sevniški občini pa so posredovali pri gašenju požara, saj je strela udarila v drog elektro napeljave.

Kot rečeno, so na nekaterih predelih na območju Velenja in Žalca največ preglavic povzročili nalivi, sprožilo se je nekaj plazov, ponekod je padala tudi toča. 

Nočno šviganje strel nad Šaleško dolino. FOTO: Zajem zaslona/FB Neurje.si

Meteorna voda zalivala kleti in skladišča, veter podrl drevo

V Vrbju v občini Žalec so morali tamkajšnji gasilci črpati meteorno vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše in z protipoplavnimi vrečami zaščitili objekt. Meteorna voda je prav tako zalila skladišča v naselju Ložnica pri Žalcu. Ta je zalila tudi stanovanje v Radečah.

V naselju Cerovec pod Bočem na območju občine Rogaška Slatina pa je močan veter podrl daljnovod na drevo, zaradi česar je zagorelo drevo.

Zagorelo podstrešje

V stanovanjskem objektu v naselju Nova vas v občini Bloke je zaradi udara strele zagorelo na podstrešju. Požar so pogasili prostovoljni gasilci iz gasilskih društev Nova vas in Bloke, ki so streho tudi začasno prekrili. Ogenj je povzročil večjo materialno škodo.

Kakšni so obeti?

Po napovedih Arsa so danes še možne posamezne močnejše nevihte, v četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Že dopoldne bo občasno deževalo, popoldne pa bodo nevihte prehodno zajele večji del države. Temperature bodo v prihodnjih dneh znosnejše, saj bodo v večjem delu Slovenije pod 30 stopinj Celzija.


Nalaganje
Nazaj na vrh