Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Popotnica po Stični mladih

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 22. 09. 2020 / 09:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2020 / 09:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Popotnica po Stični mladih

Popotnica po Stični mladih

Revija Najst bo z vami tudi po Stični mladih.

Ker se je letošnja Stična mladih odvijala po vsej Sloveniji, so ustvarjalci v jesenski izdaji revije Najst pripravili spodbude, ki jih bodo mladi lahko uporabili po srečanju in o njih premišljevali doma.

V tej številki je posebej izpostavljeno tudi vprašanje: Zakaj je pomembno, da sodelujemo v župniji? O tem piše Teja Zalokar, ena od ustvarjalcev Stične mladih: »V župniji smo mladi sprva del veroučne skupine, ki pa se po končani birmi velikokrat precej zmanjša. Zato je obdobje po birmi tako zelo pomembno. Če mladi v tem obdobju v župniji ne čutimo občutka pripadnosti in lastnega doprinosa župniji, se velikokrat od nje oddaljimo. Tisti, ki jih oz. nas moč Svetega Duha zadrži v župniji, pa ponavadi v tem obdobju začnemo močneje poglabljati svojo osebno vero in s tem bolj oblikujemo svoj osebni odnos z Bogom. Vse to je lažje, če se mladi vključimo v kakšno od skupin, ki delujejo v župniji (npr. animatorji, pevci, skavti, ministranti ...). V teh skupinah lahko še bolj občutimo pripadnost, pomembnost in sprejetost, stkemo nove prijateljske vezi, si med seboj pomagamo in skupaj delamo za medsebojno dobro. Toliko, kot mladostniki prejmejo od župnije, župnija prejme od vas mladostnikov. Vsak izmed nas je edinstven in zato lahko na poseben način prispeva v župniji, prav tako pa tudi od nje veliko prejme.«


Foto: Pexels.

Geslo letošnje Stične »Vstani!« je vzeto iz Lukovega evangelija (Lk 7,11-17). Papež Frančišek svojo izkušnjo razloži čisto preprosto: če si notranje mrtev, te gola človeška beseda ne more dvigniti. Notranjo moč, sanje, navdušenje, upanje in velikodušnost ti lahko vrne le Beseda, ki prodre in spremeni v globino. Zapomni si ta okus in podobo: Jezus življenja ne jemlje, ampak ga daje. Ne kritizira te, ampak te še posebej v kritičnih trenutkih prosi: »Jaz sem vstajenje in življenje. Sprejmi me!« Ko ti pravi »Vstani!«, ti pravi »Živi!« Tako so zapisali v reviji Najst.

V reviji boste našli še različne molitve, izzive in spodbude. Delite jih med svoje mlade prijatelje!

Tematski del, povezan s Stično mladih, si oglejte na tej povezavi.

Letna naročnina na revijo je 27 evrov. Ob naročilu prejmete darilo: knjigo Čista zmaga + zapestnico. Hitra pot do naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28.

Preberite še:
- Drugačna Stična mladih 2020

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh