Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poročila o papeževi pokojnini so ‘smešna’

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 20. 02. 2013 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poročila o papeževi pokojnini so ‘smešna’

Vatikanski tiskovni predstavnik zanika govorice o papeževi pokojnini v višini 2.500 evrov.

V Vatikanu so zanikali, da bo papež Benedikt XVI. po ‘upokojitvi’ prejemal pokojnino v višini 2.500 evrov. Ta vest temelji na domnevi, da bo Benedikt XVI. kot nekdanji rimski škof izenačen z vsemi ostalimi italijanskimi škofi; to pa s papeževim položajem ‘nima niti najmanjše povezave’, kot je minuli ponedeljek na zastavljeno vprašanje odgovoril namestnik vatikanskega tiskovnega predstavnika Ciro Benedettini. Po njegovih besedah je ta domneva ‘smešna’.

“Brez dvoma bo Vatikan poskrbel za papeža”, je poudaril Benedettini. V kakšni obliki bo deležen podpore, pa bo poleg številnih drugih posameznih vprašanj še potrebno razjasniti. Dejstvo je, da bo Benedikt XVI. prejemal sredstva za oskrbo, vendar v tem položaju, ki ga ni mogoče z ničimer primerjati, ‘ni osnove, na katero bi se lahko oprli’. Sicer pa Benedikt XVI. prejema tudi tantieme in delež od prodaje svojih knjig, je pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik.

Drugačen pa je položaj članov papeževega gospodinjstva. Štiri redovnice iz skupnosti ‘Memores Domini’ so zaposlene pri Svetem sedežu, s čimer jim je zagotovljena socialna varnost preko premoženjske uprave Svetega sedeža, je pojasnil Benedettini.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh