Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Porova pogača

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 24. 01. 2024 / 10:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2024 / 12:04
Porova pogača
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Porova pogača

V skledo daj moko, sol, pecilni prašek in maslo. Napravi kašico, dodaj jajci in mleko ter zgneti testo; pol ure naj počiva na hladnem. Na drobno zrezani slanini dodaj na rezance zrezan por, posoli in duši. Napol mehkega odstavi, prilij smetano, pomešano s stepenima jajcema, in dodaj dišave. Namazan model obloži z razvaljanim testom po dnu in za 2 prsta visoko na robovih. Peci, da zarumeni, nato po njem porazdeli nadev, potresi s sirom in peci v 180 °C vroči pečici 25 do 30 minut.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh