Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pridružite se molitveni pobudi ob 10. obletnici Frančiškovega pontifikata

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 02. 2023 / 07:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.02.2023 / 07:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pridružite se molitveni pobudi ob 10. obletnici Frančiškovega pontifikata
Papež Frančišek se zelo rad izroča v Marijino varstvo. FOTO: Vatican Media

Pridružite se molitveni pobudi ob 10. obletnici Frančiškovega pontifikata

Digitalna sinoda začenja spletno molitveno pobudo ob deseti obletnici pontifikata papeža Frančiška, ki ga bomo obhajali 13. marca.

Čez mesec dni, 13. marca, bo papež Frančišek praznoval deset let svojega papeževanja. V želji, da bi to pomembno obletnico izpostavili tudi viralno, je digitalna sinoda predstavila poseben spletni zemljevid z virtualnimi prižganimi svečami, ki predstavljajo molitve vernikov z vsega sveta za papeža Frančiška, poroča spletni portal Vatican News.

Ob koncu molitvene pobude bodo svetemu očetu poslali zemljevid z 'majhnimi svečkami', ki predstavljajo zanj izmoljene Zdravamarije.

V sporočilu za javnost so zapisali: »Petrinska služba je velika milost, ki jo je Jezus podelil svoji Cerkvi, in zanjo moramo biti vedno hvaležni. Zato mora biti molitev naš najboljši dar, da bi Bog podpiral služenje tistega, ki ga je izbral za to službo, saj na tej skali zida svojo Cerkev v času in zgodovini.«

Papež Frančišek vernike vedno prosi, naj molijo zanj. FOTO: arhiv Družine

Če se želite pridružiti omenjeni pobudi, na navedeni spletni strani izpolnite obrazec in se zavežite, da boste za svetega očeta zmolili eno ali več Zdravamarij. »Na koncu bomo svetemu očetu poslali zemljevid z 'majhnimi svečkami', ki predstavljajo zanj izmoljene Zdravamarije, in se tako zahvalili Bogu za Njegovo usmiljenje,« se zaključuje sporočilo digitalne sinode.

Nalaganje
Nazaj na vrh