Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posebni kovanci ob assiškem mirovnem srečanju

Objava: 17. 10. 2011 / 08:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Posebni kovanci ob assiškem mirovnem srečanju

Kovanci v vrednosti petdeset evrov bodo izšli v nakladi osem tisoč izvodov.

Vatikanski urad za filatelijo in numizmatiko bo s posebnim srebrnim kovancem obeležil svetovno molitveno srečanje za mir, ki ga v Assisiju prirejajo 27. oktobra letos. Kovanec naj bi bil na voljo z jutrišnjim dnem, na njem pa bo alegorična upodobitev vere. Ženska figura v rokah drži papirnati zvitek, na katerem je v latinskem, arabskem in hebrejskem jeziku zapisano: 'Verska svoboda, pot do miru.' Posebni kovanec v vrednosti petdeset evrov bo izšel v nakladi osem tisoč izvodov.

Z izdajo posebnega kovanca pa se bodo v Vatikanu spomnili tudi letošnjega 26. svetovnega dneva mladih v Madridu. Kovanec za dva evra bo prav tako na voljo jutri. Na hrbtni strani bo podoba mladih, ki vihtijo zastavo, prednja stran pa bo enaka običajnim dvoevrskim kovancem. Spominski kovanec bo moč kupiti za petnajst evrov, izdan pa bo v nakladi 98.000 izvodov.

Istega dne bo izdan še spominski kovanec ob razglasitvi nekdanjega papeža Janeza Pavla II. (1978-2005) za blaženega 1. maja letos. Na prednji strani kovanca za pet evrov bo upodobljen portret Janeza Pavla II., na hrbtni strani pa papeški grb Benedikta XVI. Kovanec bo na voljo po prodajni ceni petdeset evrov, izšel bo v nakladi 9.500 izvodov.

Izdana bosta še spominska kovanca ob šestdesetem jubileju mašniškega posvečenja Benedikta XVI. 29. junija letos in obnova pavlinske kapele v vatikanski Apostolski palači. Za srebrnik ob duhovniškem jubileju v podobi kovanca za deset evrov bo potrebno odšteti šestdeset evrov, izšel bo v nakladi osem tisoč izvodov.

Obnovi Michelangelove kapele sta namenjena dva zlatnika za dvajset in petdeset evrov. Dvajsetevrski kovanec v nakladi tri tisoč izvodov bo na prodaj po tristoosem evrov, petdesetevrski v nakladi dva tisoč sedemsto izvodov pa po sedemstosedemdeset evrov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh