Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poslanstvo Cerkve je oznanjevanje Božjega usmiljenja

Objava: 12. 04. 2010 / 09:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Poslanstvo Cerkve je oznanjevanje Božjega usmiljenja

Sveti oče je nedeljo Božjega usmiljenja preživel v svoji letni rezidenci v Castel Gandolfu, kjer je z okna Apostolske palače nagovoril zbrane vernike pred molitvijo angelovega češčenja

Sveti oče je nedeljo Božjega usmiljenja preživel v svoji letni rezidenci v Castel Gandolfu, kjer je z okna Apostolske palače nagovoril zbrane vernike pred molitvijo angelovega češčenja. Navdih za svoj nagovor je črpal iz Janezovega evangelija in je pozitivno ovrednotil Tomažev dvom z vidika sodobnega kristjana. Spregovoril je tudi o Svetem Duhu, ki ga je Jezus dihnil v svoje učence, ter o poslanstvu Cerkve.

Janezov opis Jezusovega obiska pri učencih po vstajenju je po papeževih besedah ‘bogat z milostjo in nebeško dobroto’. Benedikt XVI. je navedel tudi besede svetega Avguština, ki je razložil prizor, v katerem je Jezusovemu telesu, ‘napolnjenim z Božjim’, omogočen vstop v zaklenjen prostor, kjer se skrivajo njegovi učenci. Ko se znajde med njimi, dovoli ‘nejevernemu Tomažu’, da preveri znamenja njegovega trpljenja, s čimer Jezus nima nikakršnih težav. Z dotikom Jezusovih ran Tomaž namreč ne ozdravi le lastnega dvoma, ampak tudi našo boječnost.

Papež je celoten prizor postavil v današnje življenje in pojasnil, da vstali Kristus ni obiskal le svojih učencev, pač ima vsakdo možnost, da prejme njegov dar miru in življenja z vdihom Svetega Duha. Jezus s svojimi besedami in dejanji v mali zaklenjeni sobi postavi temelje poslanstva Cerkve ob nenehni pomoči Svetega Duha. Kot je pojasnil sveti oče, je poslanstvo Cerkve širjenje veselega oznanila in radostne resnice o usmiljeni Božji ljubezni.

Papež Benedikt XVI. je svoj nagovor zaključil z besedami spodbude duhovnikom, naj ‘v luči teh besed sledijo zgledu svetega Janeza Vianneya in ljudem pomagajo, da bodo lahko sprejeli usmiljeno Božjo ljubezen’. Širjenje veselega oznanila in pričevanje resnice o Božji ljubezni je namreč danes še vedno pomembno. Na ta način se bomo, je dejal sveti oče, še tesneje povezali z Njim, ki ga naše oči ne vidijo, vendar smemo kljub temu zaupati v njegovo neskončno usmiljenje.

Po zaključku molitve angelovega češčenja se je papež spomnil vseh Poljakov, ki so v soboto izgubili življenje v letalski nesreči. Pozdravil je še odprtje razstave Torinskega prta in vsem zbranim vernikom zaželel blagoslovljeno nedeljo Božjega usmiljenja.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh