Zapri
Iskanje

Poslednji katoliški duhovnik v Afganistanu je Italijan

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 24. 08. 2021 / 17:22
Oznake: Cerkev, Družba, Nemiri, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2021 / 18:17
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Poslednji katoliški duhovnik v Afganistanu je Italijan

Poslednji katoliški duhovnik v Afganistanu je Italijan
P. Scalese v Afganistanu deluje od januarja 2015 FOTO: hrvatskiglasnik.ba
Poslednji katoliški duhovnik v Afganistanu je italijanski redovnik, ki živi in deluje v prostorih rimskega veleposlaništva.

Kot poroča avstrijski Kathpress, je tudi italijansko veleposlaništvo po zasedbi talibanov v rokah novih oblastnikov in po navedbah italijanskih medijev trenutne razmere p. Gianniju Scaleseju ne dopuščajo, da bi se pogovarjal z mediji. Edino okno v svet so kratka elektronska sporočila. Prek spletnega portala bolonjske nadškofije »12porte« je redovnik pozval k molitvi za Afganistan in njegove prebivalce.

P. Scalese vse vernike po svetu poziva k molitvi za Afganistan in njegove prebivalce.

Duhovnika ki je pred dnevi dopolnil 66 let, je papež Frančišek novembra 2014 imenoval za vodjo katoliške misije v Afganistanu; od januarja 2015 je deloval v Kabulu. Sedež leta 2002 ustanovljenega misijona »sui iuris« je v prostorih italijanskega veleposlaništva. Med verniki, ki pripadajo misijonu, so med drugim tuji državljani, diplomati, svojci vojakov in civilni sodelavci. Kakršno koli misijonsko delovanje med Afganistanci je kristjanom in drugim predstavnikom neislamskih religij strogo prepovedano.

Nalaganje
Nazaj na vrh