Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pospravljamo po shrambi

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 26. 04. 2023 / 09:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.04.2023 / 09:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pospravljamo po shrambi
FOTO: Krištof Koman

Pospravljamo po shrambi

Bovški krafi

Namočene hruške 10 minut kuhamo, da se zmehčajo, nato jih odcedimo in stresemo v mešalnik. Dodamo v rumu namočene rozine, čežano in vse sesekljamo v pire, nato vmešamo drobtine, orehe, vaniljo in limono. Moko s soljo in oljem poparimo s kropom, nato oblikujemo testo. Pustimo, da se ohladi. Preverimo nadev – naj bo tako gost, da ga z lahkoto zajemamo in nam ne spolzi z žlice, sicer dodamo še čežano ali drobtine.

Testo razvaljamo na 2 mm debelo, izrežemo kroge, jih nekoliko sploščimo, na vsakega damo za veliko žlico nadeva, robova stisnemo skupaj in s prsti oblikujemo valove. Krafe kuhamo v slanem kropu, ki rahlo brbota, okoli 5 minut. Ponudimo zabeljene z maslom in potresene s cimetom.

Skutna pita z marmelado

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Na hitro sestavimo krhko testo in ga enakomerno debelo potlačimo v pravokoten model, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Posebej sestavimo skutno zmes in jo vlijemo na testo. Nazadnje sem in tja naložimo marmelado ter jo z nožem križem kražem razpotegnemo po skutni zmesi, da dobimo marmornat vzorec. Model porinemo v segreto pečico za 50 minut. Ohladimo do mlačnega in narežemo na kose.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh