Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Post je čas za osebno preobrazbo'

Objava: 22. 02. 2010 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Post je čas za osebno preobrazbo'

Papež Benedikt XVI. je v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja spregovoril o spreobrnjenju in osebni preobrazbi kot o začetnih korakih, s katerimi Jezusovo oznanilo o spreobrnjenju lahko ponesemo v svet

Papež Benedikt XVI. je v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja spregovoril o spreobrnjenju in osebni preobrazbi kot o začetnih korakih, s katerimi Jezusovo oznanilo o spreobrnjenju lahko ponesemo v svet.

Sveti oče je najprej zastavil vprašanje, kaj sploh pomeni začetek postnega časa. Če smo sposobni s pomočjo Božje milosti spremeniti, kar je v našem življenju napačnega, je nadaljeval, potem lahko na ta način izboljšamo cel svet. Papež je vse navzoče spomnil, kako je Jezus prišel med nas, da bi nas odrešil greha in zmotnega verovanja, da lahko svoje življenje prevzetno načrtujemo brez Boga.

Benedikt XVI. je zatem razčlenil včerajšnji evangelij, v katerem Jezus moli v puščavi, hudič pa ga trikrat skuša. Prva skušnjava, je pojasnil sveti oče, prikazuje človekovo lakoto, njegovo željo po materialnem. Druga skušnjava, v kateri hudič popelje Jezusa na goro in mu pokaže vsa kraljestva sveta, simbolizira človekovo hrepenenje po oblasti. Zadnja, tretja skušnjava, pa predstavlja neskladje med voljo človeka in Boga. Da bi premagal to skušnjavo, Jezus izpostavi pomen pokorščine, zaupanja Bogu, in pojasni, da človeških želja nikoli ne smemo postaviti pred Božjo voljo.

Sveti oče je post označil kot 'neke vrste umik, med katerim se lahko zberemo in prisluhnemo Božjemu glasu, premagamo skušnjave zla in najdemo resnico svojega bivanja'. Post je čas, ki ga doživljajmo z Jezusom, je še dejal Papež. Ne smemo ga preživljati domišljavo in prevzetno. Veliko noč bomo lahko resnično praznovali le takrat, če bomo post preživeli oboroženi z vero, molitvijo, pokoro, in če bomo prisluhnili Božji besedi.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh